Tijdregistratie is één van de belangrijkste features binnen Teamleader. Je vindt de optie dan ook nagenoeg overal in de app terug. Op deze manieren kan je tijd registreren (en factureren)!

• Manueel
  • Via de Chrome plugin
  • Via een taak, call of meeting
  • Via de mobile app
  • Via een werkbon

Manueel

1. Klik op het plusteken rechts bovenaan.
  2. Klik op 'Nieuwe timetracking'.
  3. Vul de details in bij klant, project en taaktype, geef een beschrijving, definieer de duur en klik op 'Opslaan'.

Klik op 'Timesheets' in je overzicht links om alle timetracking te zien. Hier kan je trouwens ook timetrackings toevoegen door op het plusteken naast 'Timesheets' zelf te klikken, of op het plusteken naast een dag in het weekoverzicht.

Via de Chrome Plugin

Naast de Chrome plugin om e-mails en LinkedIn-contacten te registeren, hebben we ook een plugin die start/stop timetracking toelaat:

1. Klik op je gebruikersnaam rechtsboven en op 'Integraties' om naar de Marketplace te gaan.

2. Klik op 'Ontdek' en navigeer naar 'Timetracking' in het overzicht links.

3. Klik op 'Google Chrome' en op 'Toevoegen'.

4. Bevestig door op 'Toev. aan Chrome' te klikken. In de rechter bovenhoek van je browser vind je nu een blauw Teamleader icoontje terug. Klik hierop en je timetracking kan beginnen.

5. Met de plugin kies je een project, een klant en een taaktype, maar geen van voorgenoemde zijn verplicht. Vul wel een taakomschrijving in en start de klok. De timer zal verdwijnen zodat je rustig aan je taak kunt beginnen.

6. Ben je klaar, open dan de plugin opnieuw en stop de klok. De tijd die je spendeerde aan je taak wordt automatisch toegevoegd aan je Timesheets, waar je ze achteraf nog steeds kunt aanpassen indien je dat wenst.

Via een taak, call of meeting

Een derde manier om tijd te registreren is via taken, calls of afspraken die je vooraf hebt gemaakt. Het principe is eenvoudig: zodra je klaar bent met een taak, call of afspraak kun je die afvinken in Teamleader. De manier van tijdregistratie verschilt echter voor elk van deze drie:

• Taak: wanneer je een taak afvinkt, dan wordt de tijd sinds je bent ingelogd (indien het de eerste taak van de dag is) of de tijd sinds het afwerken van je laatste taak automatisch voorgesteld.
  • Call: indien je een contact belt met één van onze Voice-over-IP diensten, dan wordt de duur van je gesprek meteen geregistreerd in je timesheets. Vink je de call manueel af, dan kun je zelf de gespendeerde tijd invullen.
  • Afspraak: als je Teamleader vertelt dat een afspraak afgelopen is, dan wordt de vooraf ingestelde duur van de afspraak genomen als voorgestelde tijd. Stelde je in dat een afspraak één uur zou duren, dan stelt Teamleader één uur timetracking voor. Je kunt dit uiteraard eenvoudig aanpassen.

Via de mobile app

Onze mobiele Teamleader app stelt je in staat om taken, calls en afspraken rechtstreeks van je telefoon of tablet te timetracken. Hoe de tijd geregistreerd wordt, hangt opnieuw af van wat je doet:

• Taak: je start de tijdregistratie op de mobiele app enerzijds door op de play-knop te klikken naast een taak op je app-dashboard. Anderzijds, als je doorklikt naar de details van de taak, klik dan op de drie puntjes en je zal - naast de timer te activeren - zelf tijd kunnen ingeven.
  • Call: de mobiele app stelt je in staat om rechtstreeks vanaf je telefoon of via de Voice-over-IP-dienst te bellen. In beide gevallen wordt de tijd die je spendeerde aan het gesprek automatisch geregistreerd.
  • Afspraak: als je een meeting opent in de mobiele app, dan geldt hetzelfde principe als bij taken. Klik op de drie puntjes om ofwel de timetracking te starten of om je reeds gespendeerde tijd in te geven. Opnieuw wordt de duur van de meeting voorgesteld.

Ontdek de mobiele app voor iOs en Android.

Via een werkbon

De werkbonfeature binnen Teamleader is de vijfde en laatste manier om tijd te registreren. Je kunt ermee naar je klant gaan, de verbruikte tijd en materialen noteren en er een factuur uit creëren. Meer informatie vind je in dit artikel.