Een CRM boordevol contacten en bedrijven is natuurlijk een goed teken, maar je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Een duidelijk overzicht bewaren wordt een stuk makkelijker wanneer je gaat werken met segmenten.

Segmenten aanmaken

Segmenten laten je toe contacten, bedrijven, deals of facturen, etc. te groeperen op basis van verschillende gegevens. Dit kunnen standaard velden, custom fields of tags zijn. Als voorbeeld nemen wij contacten. Zo ga je te werk:

1. Navigeer naar Contacten of Bedrijven.

2. Klik op het pijltje naast 'Toon alles' en selecteer 'Nieuw segment maken'.
3. Geeft je segment een duidelijke naam.

4. Door op 'Geavanceerde opties' te klikken krijg je 3 opties om je segment verder te personaliseren.

• 'Enkel ik kan dit segment zien' aanvinken betekent dat collega's s deze niet kunnen zien in de lijst. Je kan dit uiteraard later nog aanpassen.
  • Als collega's dit segment mogen zien maar niet bewerken, vink je 'Enkel ik kan dit segment bewerken' aan.
  • Tot slot kan je ook een bestaand segment verfijnen, zodat je bepaalde regels niet meermaals hoeft in te vullen.

segment toevoegen in Teamleader

5. Klik op 'Opslaan'. Nu vind je het segment terug in de lijst van je contactenoverzicht.

Hetzelfde principe geldt voor alle modules.