Stel. Een klant betaalt per ongeluk - of geheel volgens afspraak - slechts een deel van je factuur. Geen probleem natuurlijk, want Teamleader staat je toe om gedeeltelijke betalingen te registreren. Hier lees je hoe:

1. Ga naar je "Facturen"
  2. Klik op de juiste factuur in de lijst
  3. Klik op "Betaald" onderaan de "Info" widget.
  4. Vervolgens wordt een nieuw scherm geopend. Indien je klant de betaling volledig heeft voldaan, klik je op "Volledige betaling". Indien je enkel een deel van de het verschuldigde bedrag ontving, klik je op "Gedeeltelijke betaling".
  5. Geef het ontvangen bedrag in en voer de betalingsdatum in (standaard op de dag van vandaag).
  6. Kies voor "Opslaan".
  7. Het gedeeltelijk betaalde bedrag verschijnt nu op de factuurdetails. Aan de tracking van de factuur, onderaan de pagina, werd ook een notitie toegevoegd.

Goed om weten:

• Slaagt je klant er niet in om de volledige betaling te volbrengen voor de vervaldatum van de factuur, dan kan je manueel of automatisch een herinnering sturen. In beide gevallen zal het gedeeltelijk betaalde bedrag afgetrokken worden van de originele factuur. Het vooraf betaalde bedrag zal ook op de kopie van de factuur te zien zijn.
  • Je factuur kan in verschillende gedeeltelijke betalingen voldaan worden. Als je opnieuw op 'Betaald' klikt nadat er al een gedeeltelijke betaling werd geregistreerd, dan kan je het resterende bedrag volgen.
  • Indien je een betaling foutief hebt geregistreerd, of per ongeluk op de verkeerde factuur hebt geplaatst, dan kan je een gedeeltelijke betaling ongedaan maken door op het vuilnisbakje te klikken dat verschijnt als je met je muis over de betaling gaat.