Lees dit artikel om meer te weten te komen over de compatibiliteit van de Chrome plug-in in Gmail's nieuwe lay-out.

Via onze Chrome plug-in kan je alle binnenkomende en uitgaande mails meteen tracken naar het juiste contact in Teamleader. Maar er is meer:

In dit artikel lees je:

• Hoe je de plug-in installeert voor Gmail en Office 365
  • Hoe je templates uit Teamleader toepast in Gmail en Office 365

De plugin installeren

1. Installeer of open Google Chrome

2. Log in in je Teamleader account en ga naar 'Integraties' via je profielfoto rechtsboven

3. Klik op 'Ontdek' bovenaan

4. Tik 'Gmail' in het zoekveld en klik door naar de integratie

5. Klik op 'Toevoegen'

6. Je wordt geleid naar de Chrome web store. Klik op 'Toev. aan Chrome' (Blauwe knop).

Gmail

Inkomende e-mail

• Je kan de persoon toevoegen aan Teamleader als zijn of haar gegevens nog niet bekend zijn in de CRM.

• Als het contact al bekend is, kan je de e-mail direct opslaan bij zijn contactfiche. De e-mail komt dan onderaan in de tracking terecht.
  • Ook krijg je de keuze een taak aan te maken voor jezelf of voor een collega.
  • Maak je gebruik van de ticketingmodule kan je de mail omzetten in een ticket.

Uitgaande e-mail

Bij het verzenden van een e-mail heb je een soortgelijke optie.

• Onderaan het venster waarin je de e-mail aan het opstellen bent, heb je de optie om je bericht ook op te slaan in de contactfiche van de ontvanger.
  • Is de ontvanger nog onbekend in Teamleader? Geen probleem, je krijgt bij het verzenden onmiddellijk de optie om de persoon toe te voegen en de e-mail te tracken.

• Wens je de uitgaande e-mail niet te registreren? Dan kan je de optie gewoon uitvinken voor de e-mail in kwestie.
  • Kies je liever zelf wanneer je de tracking voor uitgaande mail aanzet? Dan kan je de plug-in voor dit onderdeel standaard uitschakelen. Dit doe je onder het tandwieltje rechts bovenaan in het venster waar je de mail opstelt.

In Outlook

Even ter verduidelijking: deze plug-in is specifiek bedoeld voor de webversie van Outlook. Voor de add-on die ook de desktopversie ondersteunt, kan je hier terecht.

Inkomende e-mail

Soortgelijk als bij Gmail krijg je in je webmailbox van Outlook onderaan elke inkomende mail een kader te zien met dezelfde opties als hierboven beschreven. Je voegt ook een onbekend contact eenvoudig toe en je trackt de e-mail naar de overeenkomstige contactfiche. Maak tegelijk een taak en/of een ticket aan.

Uitgaande e-mail

Ook in de webversie van Outlook heb je de mogelijkheid om je uitgaande e-mails te tracken. Het enige verschil met de Gmail-versie is dat de optie om de tracking aan en uit zetten nu bovenaan je venster is terug te vinden, zoals je hier kan zien.

Templates

Zowel in Gmail als in Outlook heb je de mogelijkheid om vooraf opgestelde templates vanuit Teamleader te gebruiken.

Deze templates kan je in Teamleader aanmaken via Instellingen, onder het tabblad Personaliseren > E-mail layout. Daar vind je de optie ‘Templates voor algemene mails’ terug.