Ecologie is hét sleutelwoord van de 21ste eeuw. En wat we je ongetwijfeld niet meer hoeven te vertellen: the future is digital. Met Teamleader speel je handig in op deze trends dankzij haar gebruiksvriendelijke cloudplatformen. Platformen die jouw papierstapel voorgoed naar de prullenmand verwijzen!

Eén van die platformen is Cloudsign – de perfecte tool om offertes digitaal uit te sturen en te laten goedkeuren door je klant.

In dit artikel kom je alles te weten over:

• De setup van het Cloudsign platform
  • Hoe offertes te verzenden met Cloudsign
  • Wat de klant te zien krijgt
  • Aanvaarde offertes in Teamleader

De setup

Tenzij je liever je offertes per post verstuurt, kan je in de email een link toevoegen naar het Cloudsign-platform:

1. Navigeer naar 'Instellingen' en kies je voor het tabblad 'Deals'.
  2. Zoek de widget 'Standaard e-mails voor verzenden offertes' en klik op het potloodje van de template waaraan je de link wilt toevoegen.
  3. Voeg de variabele #LINK toe aan de body van je mail en klik op 'Opslaan'. De klant krijgt op deze plaats de zin 'Offerte online raadplegen'.

Je klant ontvangt een dergelijke email:

Offertes verzenden

1. Navigeer naar de deal waaraan de offerte die je wilt verzenden is gelinkt.
  2. Klik op 'Acties' > 'Offerte verzenden'.
  3. Het verzendadres wordt automatisch ingevuld, maar dit kan je uiteraard aanpassen indien nodig.
  4. Naast 'Template' kies je een template waaraan je een link hebt toegevoegd.
  5. Klik op 'Verzending'.

Wat de klant te zien krijgt

Dit krijgen je klanten te zien wanneer ze op de link klikken:

Zoals je zien hebben ze 3 opties:

• De offerte downloaden als PDF.
  • Feedback geven.
  • De offerte aanvaarden door hun handtekening te plaatsen.

Aanvaarde offertes in Teamelader

Als je klant beslist de offerte te aanvaarden:

• Krijg je een notificatie onder het klokje bovenaan je Teamleader account.
  • Wordt de dealfase automatisch aangepast naar 'Aanvaard'.