Wanneer je facturen of offertes verzendt naar een ander land, wil je dat de artikelbeschrijvingen begrijpelijk zijn, zodat de klant weet waar het over gaat.

Toch zou het veel werk zijn om alle artikelbeschrijvingen twee, drie of zelfs meer keren aan te maken met verschillende namen. Dat zou verwarrend zijn en is in Teamleader gelukkig overbodig. Je kunt namelijk heel eenvoudig vertalingen toevoegen aan artikelen.

Een nieuw custom field aanmaken

1. Eerst moet je de naam van het artikel vertalen.
  2. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'custom fields'.
  3. Klik op het '+'-teken naast 'custom fields'.
  4. Typ 'Beschrijving [TAALCODE]' in het veld 'Naam'. Zorg ervoor dat je de juiste tweeletterige taalcode gebruikt.
  5. Kies 'Meerdere lijnen tekst' als type en selecteer 'Artikel' voor 'Voor'.
  1. Klik op 'Geavanceerde opties' en maak een 'Groep' aan met de naam 'Vertaling' door te klikken op 'Andere'.
  2. Vink het selectievak 'Tonen in de toevoeg-popup' aan.
  3. Klik op 'Opslaan'.
  4. Doe hetzelfde voor de andere talen.

Vul je velden in.

1. Ga naar 'Artikelen'.
  2. Klik op het '+'-teken naast 'Artikelen'.
  3. Vul het formulier in met alle vereiste gegevens.
  4. Voeg de vertaling toe in het veld 'Beschrijving [TAALCODE]'. Bv. 'Beschrijving ES Ordenador'
  1. Klik op 'Opslaan'.