Het is enkel mogelijk om één offerte per deal toe te voegen in Teamleader, maar je kan je klant verschillende opties aanbieden op de offerte als je deze stappen volgt:

1. Template aanpassen

Eerst moet je je template aanpassen. Daarvoor ga je naar Instellingen > Document layout > Nu instellen > Offertes. De shortcode $SUBTITLE$ wordt standaard toegevoegd aan je template. Je moet vervolgens enkel nog $SUBTITLE_TOTAL$ toevoegen zoals in het voorbeeld hieronder:

Op die manier zal je zowel de tussentitel van je artikelen zien als de tussentotalen van alle artikels onder één tussentitel.

Opmerking:

• De shortcode $SUBTITLE_TOTAL$ plaats je op dezelfde regel als de shortcode $SUBTITLE$, boven je artikelen. Deze shortcodes mogen niet onder je artikelen staan.
  • Je moet deze stap maar eenmaal doorlopen. Daarna wordt deze template gebruikt voor alle offertes.

Laad je template vervolgens op in Teamleader en ga door naar stap twee.

2. Offerte opmaken

Open een deal en maak je offerte aan. Voeg een aantal artikelen toe aan je offerte en maak een onderverdeling aan de hand van de tussentitels. Je kan een tussentitel toevoegen via de twee T's naast je artikel:

Je artikellijst zal er dan bijvoorbeeld zo uitzien:

Op het volgende scherm klik je op Geavanceerde opties en activeer je 'Eindtotaal verbergen'. Hierdoor wordt de totale som niet weergegeven - enkel de tussentotalen van de verschillende opties.

3. Offerte versturen

Klik vervolgens op Acties > Offerte verzenden om de offerte naar je potentiële klant te verzenden.

4. Feedback van klant

Je klant zal vervolgens de offerte online raadplegen en kan kiezen welke opties hij/zij wil nemen. Dat kan heel makkelijk via de Feedback-knop in Cloudsign.

5. Offerte aanpassen en opnieuw versturen

Nu kan je de offerte aanpassen volgens de wensen van je klant en opnieuw verzenden. Deze keer schakel je de optie 'Eindtotaal verbergen' uit, omdat je nu wel de volledige som wil weergeven.