Als je je eigen huisstijl integreert in Teamleader, zal je zien dat er enkele standaard lettertypes beschikbaar zijn onder Geavanceerde opties. Jouw lettertype zit daar niet bij? Geen zorgen, Teamleader kan je lettertype rechtstreeks uit het Word-document overnemen. Om dat te doen, kan je deze stappen volgen:

1. Ga naar Instellingen > Document layout > nu instellen > selecteer een departement als je er verschillende hebt en kies het type document dat je wil aanpassen.

2. Klik op Geavanceerde opties en selecteer Overnemen uit Word-document bij 'Lettertype'.

3. Open je template in Word, klik op Bestand linksboven en selecteer Opties onderaan links.

4. Kies voor Opslaan in het scherm dat opent en vink de opties 'Lettertypen in het bestand insluiten' en 'Geen algemene systeemlettertypen insluiten' aan:

Deze optie zorgt ervoor dat het lettertype beschikbaar is voor anderen die het niet standaard geïnstalleerd hebben. Op deze manier kan Teamleader herkennen welk lettertype gebruikt moet worden.

5. Klik op OK, sla het bestand op en laad het op in Teamleader door op upload docx bestand te klikken.

Enkele belangrijke opmerkingen:

• Deze optie is enkel beschikbaar voor Windows-gebruikers en niet voor Mac. Als je niet de mogelijkheid hebt om een Windows-computer te gebruiken, kan je een mail sturen naar support om te zien wat we voor je kunnen doen.
  • Zorg ervoor dat het lettertype geïnstalleerd is op je computer voor je het insluit. In geval dat je een speciaal lettertype gebruikt dat niet standaard beschikbaar is in Word, moet het lettertype geïnstalleerd worden in TTF-formaat. Als het lettertype geïnstalleerd werd in OTF-formaat, moet het omgezet worden naar TTF en opnieuw geïnstalleerd worden om het te kunnen insluiten.
  • Deze optie kan het formaat van je bestand fors vergroten. Als je bestand groter is dan 1MB, kan je een mail sturen naar support zodat we de limiet kunnen verhogen. De absolute limiet is echter 4MB. Als je bestand dan nog steeds te groot is, raden we aan om de afbeeldingen te verkleinen.
  • Het ingesloten lettertype wordt niet ondersteund voor alle delen van het bestand. Voor deze delen kan je het lettertype aanpassen via het CSS.
  • Deze optie werkt enkel voor documenten met extensie .docx. Dat betekent dat je minstens versie 2013 nodig hebt van Word om een lettertype te kunnen insluiten.
  • Zelfs als je al deze stappen hebt gevolgd, is het mogelijk dat jouw specifieke lettertype niet ondersteund kan worden.