De Kerio Connect-integratie wordt vaak gebruikt als een alternatief voor Microsoft Exchange. Net zoals Exchange, biedt Kerio taakbeheer, webmail en agenda aan. Om een account aan te maken, ga je naar Kerio.com.

Om je agenda te integreren met Teamleader, kan je deze stappen volgen:

1. Ga naar je profielfoto in de rechterbovenhoek >  Integraties, klik op Ontdek bovenaan en zoek naar 'Kerio Connect'.

2. Nadat je deze integratie geselecteerd hebt, klik je op toevoegen en geef toegang.

3. Je zal vervolgens de servernaam, gebruikersnaam en wachtwoord van je Kerio-account moeten ingeven. Dit kan je ook terugvinden in de adresbalk wanneer je ingelogd bent in Kerio.

4. Klik op Test om de connectie te activeren. Als de connectie succesvol is, kan je de volgende zaken selecteren:

• één agenda waarnaar je de Teamleader-afspraken wil synchroniseren
  • meerdere agenda's waaruit je de items wilt binnenhalen in Teamleader
  • geplande taken en/of calls exporteren

Opmerkingen

• De items die binnengehaald worden uit je Kerio Connect-agenda verschijnen als grijze blokken in je agenda zodat medewerkers je persoonlijke afspraken niet kunnen zien. Je kunt deze omzetten naar zichtbare afspraken binnen Teamleader door erop te klikken met je rechtermuisknop.
  • Omdat de koppeling in twee richtingen werkt, zullen aanpassingen in Teamleader of Kerio steeds gesynchroniseerd worden. Deze synchronisatie loopt elk half uur in de achtergrond. Als het de eerste keer is dat je de koppeling legt, raden we aan om de synchronisatie manueel te starten. Je kan dit doen door naar Agenda te gaan en op het synchronisatiesymbool rechts te klikken. Je zal meteen het resultaat zien.