De tweede agenda-integratie die we aanbieden is met Microsoft Exchange/Office 365. Deze integratie werkt enkel voor Exchange-servers versie 2010 of hoger. Om je agenda te integreren met Teamleader, kan je deze stappen volgen:

1. Ga naar je profielfoto in de rechterbovenhoek >  Integraties, klik op Ontdek bovenaan en zoek naar 'Exchange Calendar' of 'Office 365 Calendar'.

2. Nadat je deze integratie geselecteerd hebt, klik je op toevoegen en geef toegang.

3. Je zal vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord van je Exchange account moeten ingeven. Weet je dit niet vanbuiten, dan kan je dit altijd navragen bij je IT-manager.

De Exchange server kan automatisch gedetecteerd worden via je gebruikersnaam als je op Nu zoeken klikt, maar je kan ook handmatig de servernaam ingeven. Als je gebruik maakt van Office 365, zal de server "outlook.office365.com” zijn. Als je echter een lokale of private Exchange server gebruikt, kan je het best je IT-manager contacteren.

4. Klik op Test en Teamleader zal de gegevens controleren en de connectie maken met de server.

5. Als de connectie succesvol is, kan je de synchronisatie met je Exchange Agenda of Contacts activeren.

Als je de agendasynchronisatie activeert, kun je de volgende zaken selecteren:

• één agenda waarnaar je de Teamleader-afspraken wil synchroniseren
  • meerdere agenda's waaruit je de items wilt binnenhalen in Teamleader
  • geplande taken en/of calls exporteren

Opmerkingen

• De Exchange server nodig, voor de kalendersynchronisatie, werkt niet met Office 365 Personal of Office 365 Home accounts.
  • De items die binnengehaald worden uit je Exchange Agenda verschijnen als grijze blokken in je agenda zodat medewerkers je persoonlijke afspraken niet kunnen zien. Je kunt deze omzetten naar zichtbare afspraken binnen Teamleader door erop te klikken met je rechtermuisknop.
  • Omdat de koppeling in twee richtingen werkt, zullen aanpassingen in Teamleader of Exchange Agenda steeds gesynchroniseerd worden. Deze synchronisatie loopt elk half uur in de achtergrond. Als het de eerste keer is dat je de koppeling legt, raden we aan om de synchronisatie manueel te starten. Je kan dit doen door naar Agenda te gaan en op het synchronisatiesymbool rechts te klikken. Je zal meteen het resultaat zien.