In dit artikel beantwoorden we twee vragen:

• Wie kan verlof goedkeuren?
  • Hoe kun je verlof goedkeuren?

Opmerking: administrators in Teamleader Focus moeten hun verlof nooit laten goedkeuren, zelfs als ze deel uitmaken van een team waarin nog iemand anders instaat voor de goedkeuring van verlof.

Wie kan verlof goedkeuren?

• Een admin kan steeds verlof goedkeuren maar zal geen notificatie van een verlofaanvraag krijgen wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor het goedkeuren van verlof (bv. een teamleider of een specifieke gebruiker wanneer er teams werden aangemaakt)
  • Een teamleider (wanneer hij/zij werd geselecteerd via de optie 'Goedkeuring door' tijdens het aanmaken of bewerken van een team)
  • Een specifieke gebruiker (wanneer hij/zij werd geselecteerd via de optie 'Goedkeuring door' tijdens het aanmaken of bewerken van een team). Ga voor het instellen van die specifieke persoon als volgt te werk:
  1. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Teams'.
  2. Klik op het potlood naast de naam van het team.
  3. Kies de gewenste persoon in het keuzemenu naast 'Goedkeuring door'.verlof goedkeuren
  4. Klik op 'Opslaan'.

Hoe kun je verlof goedkeuren?

1. Stel: een werknemer heeft verlof aangevraagd.
  2. De administrator en de verantwoordelijke ontvangen een melding en een e-mail, zodat ze de aanvraag kunnen beoordelen.
  3. De aanvraag met het verloftype en de gewenste duur verschijnen in een nieuw venster.
  4. Daarin kun je de aanvraag aanvaarden of weigeren.verlof goedkeuren - aanvraag
  1. Wanneer je op 'Opslaan' klikt, ontvangt je collega onmiddellijk een e-mail met de melding dat het verlof al dan niet is goedgekeurd.verlof goedkeuren - melding

Opmerking: Een admin zal enkel een notificatie krijgen ter goedkeuring van een verlofaanvraag wanneer er (nog) geen teams werden aangemaakt. Wanneer er wel teams werden aangemaakt, en de admin niet verantwoordelijk is voor het goedkeuren van verlof, dan kan een admin nog steeds het verlof goedkeuren of wijzigen via de volgende stappen:

• Ga naar Instellingen > Gebruikers > klik op de naam van de gebruiker die verlof heeft aangevraagd
  • Bij Afwezigheden klik je op Aanvraag evalueren