In dit artikel beantwoorden we twee vragen:

• Wie kan verlof goedkeuren?
  • Hoe kun je verlof goedkeuren?

Opmerking: beheerders in Teamleader moeten hun verlof nooit laten goedkeuren, zelfs als ze deel uitmaken van een team waarin nog iemand anders instaat voor de goedkeuring van verlof.

Wie kan verlof goedkeuren?

• Beheerders kunnen altijd verlof goedkeuren.
  • Voor elk team kun je bovendien nog een bijkomende werknemer aanstellen. Ga daarvoor als volgt te werk:
  1. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Medewerkers'.
  2. Klik op het potlood naast de naam van het team.
  3. Kies de gewenste persoon in het keuzemenu naast 'Goedkeuring door'.verlof goedkeuren
  4. Klik op 'Opslaan'.

Hoe kun je verlof goedkeuren?

1. Stel: een werknemer heeft verlof aangevraagd.
  2. De beheerder en de verantwoordelijke ontvangen een melding en een e-mail, zodat ze de aanvraag kunnen beoordelen.
  3. De aanvraag met het verloftype en de gewenste duur verschijnen in een nieuw venster.
  4. Daarin kun je de aanvraag aanvaarden of weigeren.verlof goedkeuren - aanvraag
  1. Wanneer je op 'Opslaan' klikt, ontvangt je collega onmiddellijk een e-mail met de melding dat het verlof al dan niet is goedgekeurd.verlof goedkeuren - melding