In Teamleader is er al een redelijk lange lijst met shortcodes beschikbaar, maar uiteraard kun je die lijst naar hartenlust aanvullen met je eigen shortcodes. In dit artikel lees je op welke twee manieren je je eigen shortcodes kunt maken in Teamleader.

Custom fields

Wanneer je een custom field aanmaakt via Instellingen > Custom fields, wordt er automatisch ook een bijpassende shortcode aangemaakt. Die verschijnt in de lijst van beschikbare shortcodes in Instellingen > Document-layout. Klik door naar de template die je wenst aan te passen en onder de preview van het document kan je doorklikken naar de shortcodes. De shortcodes voor custom fields worden aangeboden in de lijst:

shortcode voor custom field

Opgelet! Niet alle shortcodes worden ter beschikking gesteld op alle documenten. Hier kan je een overzicht terug vinden van wat waar wordt aangeboden: welke custom fields geschikt zijn voor welke template.

Custom shortcodes via 'Geavanceerde opties'

Je kunt ook op een andere manier je eigen shortcodes maken in Teamleader, namelijk via de 'Geavanceerde opties' van de shortcodelijst.

1. Ga naar Instellingen > Document layout.
  2. Kies je departement.
  3. Kies een documenttype, bijvoorbeeld 'Offertes'.
  4. Klik onder de preview op de shortcodes knop.
  5. Scrol helemaal naar beneden naar 'Extra shortcodes aanmaken' en klik erop:

6. Geef je shortcode een naam en een standaardwaarde. Je kunt ook een of meerdere vertalingen toevoegen.
7. Voeg de shortcode toe aan je template. De standaardwaarde zal op je document verschijnen.