In Teamleader Focus is er al een redelijk lange lijst met shortcodes beschikbaar, maar uiteraard kun je die lijst naar hartenlust aanvullen met je eigen shortcodes. In dit artikel lees je op welke twee manieren je je eigen shortcodes kunt maken in Teamleader Focus.

Custom fields

Wanneer je een custom field aanmaakt via Instellingen > Custom fields, wordt er automatisch ook een bijpassende shortcode aangemaakt. Die verschijnt in de lijst van beschikbare shortcodes in Instellingen > Document-layout. Klik door naar de template die je wenst aan te passen en onder de preview van het document kan je doorklikken naar de shortcodes. De shortcodes voor custom fields worden aangeboden in de lijst:

shortcode voor custom field

Opgelet! Niet alle shortcodes worden ter beschikking gesteld op alle documenten. Hier kan je een overzicht terug vinden van wat waar wordt aangeboden: welke custom fields geschikt zijn voor welke template.

Custom shortcodes

Je kunt ook op een andere manier je eigen shortcodes maken in Teamleader Focus, namelijk via een extra optie in je shortcodelijst. Je vindt deze terug door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar Instellingen > Document layout.
  2. Kies een documenttype, bijvoorbeeld 'Offertes'.
  3. Klik onder de preview op Lijst shortcodes
  4. Scrol helemaal naar beneden naar 'Extra shortcodes aanmaken' en klik erop:
  5. Geef je shortcode een naam en een standaardwaarde.
    ! Zorg ervoor dat je de NAAM van de shortcode toevoegt in drukletters, anders zal de shortcode niet werken.
    Opmerking: De shortcode zal er als volgt uitzien: $EXTRA_XXXX$. Vergeet zeker niet om de dollartekens aan je template toe te voegen.
  6. Je kunt ook een of meerdere vertalingen toevoegen door op Vertaling toevoegen te klikken.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Voeg de shortcode toe aan je template. De standaardwaarde zal op je document verschijnen.