In Teamleader is er al een redelijk lange lijst met shortcodes beschikbaar, maar uiteraard kun je die lijst naar hartenlust aanvullen met je eigen shortcodes. In dit artikel lees je op welke twee manieren je je eigen shortcodes kunt maken in Teamleader.

Custom fields

Wanneer je een custom field aanmaakt via Instellingen > Custom fields, wordt er automatisch ook een bijpassende shortcode aangemaakt. Die verschijnt in de lijst van beschikbare shortcodes in Instellingen > Document-layout. Onderaan in deze lijst vind je Geavanceerde opties > Extra shortcodes aanmaken.

shortcodes maken - custom fields

Als je die shortcode toevoegt aan je template, verschijnt het tweede e-mailadres van het contact op je document. Vergeet niet te kijken welke custom fields geschikt zijn voor welke template.

Custom shortcodes via 'Geavanceerde opties'

Je kunt ook op een andere manier je eigen shortcodes maken in Teamleader, namelijk via de 'Geavanceerde opties' van de shortcodelijst.

1. Ga naar Instellingen > Document layout.
  2. Kies je departement.
  3. Kies een documenttype, bijvoorbeeld 'Offertes'.
  4. Klik op Lijst shortcodes.
  5. Scrol helemaal naar beneden naar 'Geavanceerde opties' en klik erop. Hier kun je een extra shortcode aanmaken:

6. Geef je shortcode een naam en een standaardwaarde. Je kunt ook een of meerdere vertalingen toevoegen.
7. Voeg de shortcode toe aan je template. De standaardwaarde zal op je document verschijnen.