Het antwoord is duidelijk: ja.

Wanneer je aan de lopende band offertes verstuurd via Teamleader, kan het bijna niet anders of een klant vergeet een offerte te ondertekenen en klikt alleen op aanvaarden. Vergissen is nu eenmaal menselijk.

In dat geval is je offerte toch bindend. Dat komt omdat de klant de offerte heeft aanvaard door in Cloudsign te klikken op de blauwe knop Offerte aanvaarden.

offerte aanvaarden

Een digitale aanvaarding is wettelijk even bindend als een schriftelijke handtekening. De klant geeft dus expliciet zijn toestemming voor de offerte. Wanneer een factuur die is gebaseerd op een aanvaarde offerte, niet wordt betaald, kan dat worden beschouwd als niet-nakomen van een contract.