Abonnementen worden in Teamleader gebruikt om recurrente facturen aan te maken - zo vergeet je nooit meer om de juiste factuur te sturen naar je klant. Je kan een abonnement aanmaken op drie verschillende manieren:

1. Volledig nieuw
  2. Uit een deal
  3. Uit een factuur

1. Volledig nieuw abonnement aanmaken

1. Om een nieuw abonnement aan te maken, ga je naar Facturen > Abonnementen en klik je op het plusteken bovenaan het scherm.

2. Vul vervolgens de titel in, de naam van de klant, het departement, het rekeningnummer en de periode waarna een nieuwe factuur moet aangemaakt worden. De begindatum is erg belangrijk, omdat deze ook een invloed heeft om de factuurdatum.

3. Via "Geavanceerde opties" kan je een betalingstermijn bepalen, de facturatietermijn toevoegen en zelfs linken naar een project. Je kan kiezen of de automatisch aangemaakte factuur meteen ingeboekt moet worden of je een pro-formafactuur wil aanmaken. Indien je meer wil weten over het automatisch versturen van facturen, klik je best hier. In dit artikel kan je alvast meer leren over domiciliëringen in Teamleader.

4. Voeg je artikelen toe.

5. kies of je meteen een eerste factuur wil aanmaken door de slider op 'Ja' te plaatsten.

2. Abonnement aanmaken vanuit een deal

1. Maak een deal aan.

2. Maak een offerte aan voor de deal.

3. Als je een offerte aanmaakt, kan je onder 'Type' kiezen tussen 'éénmalige kosten' en 'herhalende kosten'. Als je voor 'herhalende kosten' kiest, wordt automatisch een abonnement aangemaakt.

4. Sla de offerte op.

5. Wanneer de deal geaccepteerd werd, kan je via 'Acties' kiezen voor 'Factureren'

6. Klik je op 'Nu aanmaken', dan wordt een nieuw abonnement toegevoegd met de gegevens van je klant en de artikelen die je hebt ingevuld. De volgende stappen zijn hetzelfde als wanneer je een abonnement 'from scratch' aanmaakt.

3. Abonnement aanmaken vanuit een factuur

1. Maak een factuur aan.

2. Als je deze graag herhalend wil maken, klik je op het pijltje bovenaan en kies je voor "Abonnement aanmaken".

3. Het nieuwe abonnement bevat de klantgegevens en de artikelen die je hebt ingevuld. De volgende stappen zijn hetzelfde als bij punt 1.

Nog niet 100% vertrouwd met onze tool? Geen probleem, we nodigen je graag uit voor een van onze online trainingen.