Het kan gebeuren dat je custom fields of andere waarden in je CRM moet aanpassen voor meerdere contacten of bedrijven. Om dit in één keer te kunnen doen, raden we je aan om een export uit te voeren, de nodige aanpassingen te doen in Excel en de lijst dan terug te importeren in Teamleader. We helpen je even door dat proces heen.

1. Ga eerst naar contacten of bedrijven en maak een segment aan met alle contacten/bedrijven die je wil aanpassen. Bijvoorbeeld: wil je de inhoud van een custom field aanpassen? Of twee custom fields samenvoegen?
  2. Vervolgens klik je op de knop Export rechts bovenaan.
  3. Op het volgende scherm selecteer je niet "Alle kolommen", maar maak je een nieuwe template aan.

4. Je krijgt dan alle beschikbare waarden te zien. Kies de waarden die je wil updaten en - belangrijk - voeg het Teamleader ID toe. Dit ID wordt gebruikt om het contact of bedrijf juist te matchen wanneer je de gegevens terug importeert.

5. Klik vervolgens op "opslaan" en exporteer het bestand.

6. Je kan daarna de gegevens in Excel aanpassen, je bestand opslaan en opnieuw importeren. Zorg ervoor dat je de velden juist matcht, vooral het Teamleader ID.

Verzeker dat de titel van de kolom 'Teamleader ID' in Excel op precies deze manier gespeld is, anders zal je hem niet kunnen matchen met het veld in Teamleader.