In Teamleader Focus bestaan er drie manieren om een ticket te creëren. Om hiervan gebruik te maken, heb je uiteraard de centrale inbox nodig. Meer weten over het hoe en waarom van tickets? Lees dit artikel!

Een ticket kan je creëren:

• via e-mail
  • via de Chrome-plugin
  • manueel

Via e-mail

Als je de centrale inbox volledig hebt geconfigureerd, komen e-mails die je klanten versturen naar je supportadres (bv. support@teamleader.be) rechtstreeks in je Teamleader Focus-account terecht.  Van daaruit kun je met je team overleggen en je klant van een gepast antwoord voorzien. Dankzij het gebruik van verschillende statussen en templates optimaliseer je je supportflow zo efficiënt mogelijk.

Via de Chrome-plugin

Onze Chrome plugin laat je niet alleen toe om inkomende en uitgaande e-mail te tracken bij het juiste contact, je kunt er ook taken en tickets mee creëren rechtstreeks vanuit je mailbox. Onderaan elke ontvangen mail zal je een grijs kader zien staan, voorbehouden voor Teamleader Focus. In dit kader vind je alle info die het CRM over deze persoon bevat. Zit hij nog niet in je database, dan voeg je hem met één klik toe.

Je krijgt ook nog drie andere opties: je kunt de e-mail tracken, er een taak van maken of de e-mail omzetten naar een ticket. Het is die laatste optie die de e-mail registreert in je centrale inbox. Van daaruit antwoord je op dezelfde manier, net alsof de e-mail naar je supportadres werd gestuurd.

Manueel

Er is natuurlijk ook steeds een manuele oplossing. Stel dat een klant je je persoonlijk of via de telefoon een vraag stelt, dan kun je er nog steeds een ticket van maken. Klik simpelweg op Ticket toevoegen in je centrale inbox, vul de benodigde gegevens in en sla het ticket op. Je krijgt nu dezelfde lay-out als een gewoon ticket, alleen is er nog geen boodschap geregistreerd. Voeg er één toe via een intern bericht of mail je klant gewoon direct een antwoord op z’n vraag vanuit het ticket. Op deze manier wordt de vraag van je klant toch geregistreerd en kan je makkelijk opvolgen.