Wanneer je naar het overzicht van je deals gaat, zie je waarschijnlijk verschillende kleuren bij de kolom 'Activiteit'. In dit artikel kom je te weten waarvoor deze kleuren staan zodat je je deals beter kan opvolgen.

In een notendop geven deze kleuren je een overzicht van welke deals aandacht nodig hebben en waar je actie moet ondernemen. Als je deze kolom niet ziet in je overzicht, klik je op het sleuteltje rechtsonder en voeg je “Activiteit” toe aan de zichtbare kolommen.

De mogelijke kleuren zijn:

Groen: De deal is aanvaard.

Lichtblauw: De deal zit in een fase voor aanvaard, maar je hebt recent een taak, meeting of call getrackt, dus er is geen onmiddellijke actie nodig. Het is ook mogelijk dat je nog een openstaande taak, afspraak of call op deze deal hebt geregistreerd.

Donkerblauw/paars: De deal zit in een fase voor aanvaard, maar de laatste actie voor deze deal is al een tijdje geleden. De kleur wordt donkerder naargelang meer tijd verstrijkt. Je kunt zelf bepalen hoeveel dagen tussen de fases liggen.

Hiervoor ga je naar Instellingen > Deals > Dealfases en klik je op het potloodje naast de dealfase. Hier vind je "Deals in deze fase hebben aandacht nodig na inactiviteit van xx dagen". Dit staat standaard op 7 dagen ingesteld, maar kan aangepast worden naar je eigen wensen.

Rood: Er is geen actie ondernomen binnen de ingestelde tijd. Dringende actie is nodig als je wil voorkomen dat de deal koud wordt en je lead de interesse verliest.

Grijs: De deal is geweigerd. Dat kan je doen door op de dealpagina te klikken op acties > weigeren.