Als je meer dan één factuur tegelijk wil exporteren/afdrukken, hoef je dit zeker niet factuur per factuur te doen.

In dit artikel lees je hoe je alle facturen van het huidige boekjaar in één keer kan exporteren. Als je andere facturen wil exporteren, kan je dezelfde stappen natuurlijk ook toepassen.

1. Ga eerst naar Facturen en klik vervolgens op het pijltje naast het zoekveld. Daar kies je voor Nieuw segment aanmaken en maak je dit segment:

2. Sla dit segment op voor een lijst met de facturen die dit jaar werden aangemaakt. Als je een ander segment wil zien, hoef je enkel de regels aan te passen. Wil je graag meer info over segmenten? Klik dan hier.

3. Klik op EXPORT in de rechterbovenhoek. Als je deze knop niet kan zien, heb je niet de juiste rechten.

4. Op het volgende scherm krijg je de opties om jouw facturen te exporteren naar een Excelbestand, PDF of een boekhoudprogramma.

Exporteren naar Excel

Als je voor deze optie kiest, krijg je het volgende scherm te zien:

Hier kan je het segment selecteren dat je wil exporteren (als je dat nog niet in het begin had gedaan) en bepalen welke info je wil exporteren. Als je wil kiezen welke waarden in je Excelbestand worden weergegeven, klik je op het dropdown-menu naast "Selecteer" en kies je voor Nieuwe template maken. In het venster dat je dan te zien krijgt, kies je de waarden die je in je Excelbestand wil weergeven.

Vervolgens klik je op opslaan en start exporom je Excelbestand te genereren.

Batch exporteren van facturen naar PDF

Als je "Batch exporteren van facturen naar PDF" selecteert, kan je een segment kiezen dat je wil exporteren. Het segment dat je eerder hebt aangemaakt is hier van belang.

Vervolgens klik je op start export om een PDF-bestand met daarin alle facturen te genereren, dat je heel eenvoudig kan afdrukken.

Opmerking: Je kan maximaal 250 facturen in bulk exporteren in één PDF. Als je meer facturen wil exporteren, moet je aparte segmenten aanmaken zodat je de export kan opsplitsen.

Export naar boekhoudprogramma

Voor meer informatie lees je er best eens dit artikel op na.