Wanneer je met Teamleader aan de slag gaat, kan het handig zijn om geregistreerde tijd vanuit je oude tool te importeren, zodat je alles op één plek hebt. Dit kan perfect in Teamleader!

Hou er wel rekening mee dat je importbestand (CSV of Excel) bepaalde informatie moet bevatten en een bepaalde structuur moet hebben. Meer informatie daarover vind je in dit artikel.

Wanneer je bestand de juiste structuur heeft, stuur je dit samen met je logingegevens naar support. Wij zullen dan de uiteindelijke import uitvoeren.

Opmerking: om veiligheidsredenen vragen we je om je wachtwoord aan te passen voordat je je logingegevens naar ons doorstuurt.

Belangrijke opmerkingen:

• Via een import kan je enkel nieuwe timetracking toevoegen, je kan geen bestaande timetracking wijzigen. Daarnaast werkt het importeren van timetracking op dezelfde manier als het importeren van je CRM: de kolommen moeten met de juiste velden 'gematched' worden. De optie om een import ongedaan te maken blijft ongeveer twee weken beschikbaar.
  • Je kan enkel algemene timetracking importeren. Timetracking die gelinkt is aan een taak, call, enz. kan niet geïmporteerd worden.

Importbestand

Verplichte velden

• Startdatum: Begindatum en -tijd van de timetracking (aanbevolen indeling: jjjj-mm-dd uu:mm)
  • Einddatum: Einddatum en -tijd van de timetracking; dit moet overeenkomen met de begindatum (aanbevolen indeling: jjjj-mm-dd uu:mm)
  • Omschrijving: Beschrijving van wat er uitgevoerd werd
  • Kolom om de timetracking met een klant/project te matchen: 1 van de volgende 3 opties:
    • Naam van de klant: Dit kan een contact of een bedrijf zijn. Indien de klant nog niet bestaat in je CRM, wordt er een nieuwe bedrijf aangemaakt. Je krijgt daarvan een melding tijdens het importeren.
    • ID om met bedrijven of contacten te matchen: Dit kan een custom field van het type 1-lijn-tekst of nummer zijn.
    • ID om met een project te matchen: Dit kan een custom field zijn van het type 1-lijn-tekst, een oplopend nummer of een automatisch gegenereerd projectnummer van Teamleader.
    • Indien je met projecten matcht,
      • Raden wij aan een kolom met de naam van een milestone toe te voegen, anders wordt de timetracking gewoon bij de eerste milestone toegevoegd.
      • Worden connecties met contacten/bedrijven genegeerd, de klant van het project is dan de automatisch geselecteerde klant.

Opmerking: bestanden bevatten vaak enkel de datum en de duur van de getrackte tijd. Om timetracking te importeren in Teamleader, moet je echter een startdatum en -uur toevoegen en een einddatum en -uur. Dit kan je oplossen door de kolom startdatum te kopiëren en weer te geven in de indeling jjjj-mm-dd uu:mm. Voeg dan nog een andere kolom toe voor de einddatum en bereken die op basis van de duur. Hou er rekening mee dat Excel met een 24-uursindeling werkt.

A
B
C
D
1
Datum
Duur
Start datum
Eind datum
2
2015-04-14
2,5
2015-03-14 00:00
2015-03-14 02:30

=A2
=C2+B2/24

Optionele kolommen

• Gebruiker: Naam van de gebruiker die tijd geregistreerd heeft. Dit moet een actieve Teamleader-gebruiker zijn.
  • Factureerbaar: 0/1: 0 betekent dat de geregistreerde tijd niet factureerbaar is, 1 betekent dat die tijd wel factureerbaar is. De standaardwaarde voor dit veld is 0.
  • Taaktype: Je kan een taaktype kiezen voor de geregistreerde tijd. Hou er rekening mee dat deze taaktypes op voorhand aangemaakt moeten worden via "Instellingen" > "Timetracking".

Keywords: tijdregistratie, tijdsregistratie importeren