Ons doel: alle informatie op één plek centraliseren zodat je slimmer kan werken. Daarom bieden wij je de optie aan om tracking in Teamleader te importeren, waardoor alles wat je uitgevoerd hebt voor je Teamleader gebruikte, meteen wordt opgeslagen op de juiste plek.

Hou er echter wel rekening mee dat je importbestand (CSV of Excel) de juiste informatie moet bevatten en de juiste structuur moet hebben. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Zodra je bestand de juiste structuur heeft, stuur je het samen met je logingegevens door naar support. Wij zullen de import vervolgens voor jou uitvoeren.

Opmerking: Om veiligheidsredenen vragen we je om je wachtwoord te wijzigen voordat je je logingegevens naar ons doorstuurt.

Belangrijke opmerking: via een import kan je enkel nieuwe tracking toevoegen, je kan geen bestaande tracking wijzigen. Daarnaast werkt het importeren van deals op dezelfde manier als het importeren van je CRM: de kolommen moeten met de juiste velden 'gematched' worden. De optie om een import ongedaan te maken blijft ongeveer twee weken beschikbaar.

Tip: je kan alle afgewerkte meetings uit je Google Calendar ook importeren. Hiervoor moet je je meetings uit je Google Calendar exporteren naar een ICS-bestand. Klik hier als je wil weten hoe dat kan. Nadien moet je dit ICS-bestand nog converteren in een CSV-bestand. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Importbestand

In het algemeen kan je tracking importeren op de volgende niveau's:

• Contacten
  • Bedrijven
  • Artikelen
  • Deals
  • Projecten
  • Facturen

Opmerking: Indien je tracking wil importeren op verschillende niveau's, dan moet je per niveau een bestand opmaken, bv. één bestand voor de tracking van facturen en één bestand voor de tracking van contacten.

Verplichte kolommen

• Titel: Titel van de uitgevoerde actie. Indien dit langer is dan één regel, wordt de tekst onderbroken en zal de volledige tekst worden weergegeven in de beschrijving van het item.
  • Veld om met een object te matchen: Er zijn verschillende opties om met een object te matchen
    • Custom field
    • Projectnummer
    • Bij bedrijven: Bedrijfsnaam
    • Opmerking: Matchen op naam is enkel mogelijk wanneer je tracking importeert voor bedrijven.

Optionele kolommen

• Datum: Datum van het item. Indien dit niet is ingevuld, wordt de datum van vandaag gebruikt (aanbevolen indeling: jjjj-mm-dd; jjjj-mm-dd uu:mm)
  • Lange omschrijving: lange beschrijving van de actie
  • Gebruiker: De actieve Teamleader-gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
  • Type tracking: Je kan een van de volgende opties kiezen
    • Note
    • Email
    • Call
    • Afspraak