• Schakel je over van een proefversie naar een live account? Leuk om horen! We verwelkomen je graag bij de Teamleader-familie. 
  • Ben je al een tijdje klant maar wil je gegevens uit Teamleader wissen?

We geven je het antwoord op beide vragen in dit artikel, dus lees zeker verder!


Er zijn twee manieren om gegevens te verwijderen:


1. Knop "Reset Demo"

Als je ervoor koos om voorbeeldgegevens (dummy data) aan je testaccount toe te voegen, klik je gewoon op je profielfoto in de rechterbovenhoek, en vervolgens op de knop "Reset Demo". 


Zodra je dit doet, worden alle gegevens uit je account verwijderd. Let erop: het gaat hierbij niet enkel om de voorbeeldgegevens, maar ook om gegevens die je na de testperiode hebt toegevoegd. Deze knop wordt enkel weergegeven bij een account met voorbeeldgegevens. Als je met een lege account bent gestart, helpt optie 2 je verder op weg. 


2. Alle data manueel verwijderen

CRM: Om alle contacten en bedrijven te wissen, maak je eerst een segment aan zoals uitgelegd in dit artikel. Klik vervolgens op acties om het segment te verwijderen. Let erop dat je enkel contacten en bedrijven kan verwijderen waaraan geen deals, projecten, facturen of timetracking gelinkt zijn. Die moet je eerst verwijderen om de contacten of bedrijven te kunnen wissen.


Deals: Je kan geen bulkacties uitvoeren op deals. Dit betekent helaas dat je ze één voor één zal moeten verwijderen. Om een deal te verwijderen, open je de deal en klik je vervolgens op acties > verwijderen. Meer informatie hierover vind je hier.



Facturen:  Je kan facturen verwijderen, maar steeds enkel de laatste. Bijvoorbeeld: als factuur 10 de laatste factuur is, moet je eerst die factuur verwijderen, dan factuur 9, en zo verder. In dit artikel vind je hierover meer informatie.


Timetracking: Openstaande timetracking verwijderen kan op twee manieren. Ofwel ga je naar "Timesheets", ofwel klik je op de contactpersoon of het bedrijf waarvoor je tijd geregistreerd hebt. In beide gevallen klik je vervolgens op het potloodje om de timetracking te bewerken en vervolgens verwijderen.



Artikelen: Je kan meerdere artikelen tegelijkertijd verwijderen, net zoals bij contactpersonen of bedrijven. Maak hiervoor een segment aan zoals je hieronder ziet en klik vervolgens op acties > verwijderen.



Projecten: Projecten moeten helaas één per één verwijderd worden. Hiervoor ga je naar het project en klik je vervolgens op het pijltje bovenaan je scherm. In het keuzemenu kies je voor verwijderen.



Zodra je alle voorbeeldgegevens hebt verwijderd, kan je met Teamleader aan de slag! Hoe je dat doet, lees je hier.