In Teamleader kun je op verschillende manieren contacten en bedrijven toevoegen, maar het efficiëntst is wellicht een Excel- of csv-bestand importeren. Volg deze eenvoudige stappen om je CRM te vullen.

1. Controleer eerst en vooral je Excel- of csv-bestand.
  1. Ga naar 'Contacten' of 'Bedrijven', afhankelijk van wat je wilt importeren.

Opmerking: je kunt beide tegelijk importeren als ze op hetzelfde blad staan. Hier vind je meer uitleg.

1. Klik op 'Import' in de rechterbovenhoek.
  1. Ga in het volgende pop-upvenster naar 'Kies bestand'.

Opmerking: je kunt alleen XLS-, XLSX- en CSV-bestanden uploaden.

1. Kies het gewenste bestand.
  1. Match de kolommen met de juiste velden.

Opmerkingen:

• Teamleader matcht bepaalde kolommen automatisch. Controleer daarom nog eens alle kolommen en zorg ervoor dat ze correct gematcht zijn.
  • Elke beschikbare waarde in het keuzemenu mag maar één keer worden gekozen.
  1. Vul standaardwaarden in voor wanneer een cel van een verplichte waarde leeg is.
  • Land
  • Taal
  • Accountmanager (wanneer je bedrijven importeert)
  1. Klik op 'Preview'.

Opmerking: doe het volgende wanneer je een foutmelding krijgt:

1. Als er in je bestand contacten of bedrijven met dezelfde naam staan, geeft Teamleader opties om deze samen te voegen. Kijk hier voor meer informatie.
  1. Klik op 'Nu importeren'.

Opmerking: als er iets is fout gelopen, kun je de import ongedaan maken. Kijk hier voor verdere informatie.