In Teamleader Focus kun je op verschillende manieren contacten en bedrijven toevoegen, maar het efficiëntst is wellicht een Excel- of csv-bestand importeren.

Bekijk je liever eerst onze video? Dat kan hier (Engels):

Je bestand voorbereiden

Eerst dien je je excel of csv. bestand te controleren. In bijlage vind je een voorbeeldbestand van een import van bedrijven.

Om fouten te vermijden wanneer je de eigenlijke import doet:

De import uitvoeren

Nadat je Excel-of csv. bestand werd voorbereid, volg je de volgende stappen om de import uit te voeren:

1. Ga naar Contacten of Bedrijven, afhankelijk van wat je wilt importeren.
    Opmerking: je kunt beide tegelijk importeren als ze op hetzelfde blad staan. Hier vind je meer uitleg
  2. Klik op 'Import' in de rechterbovenhoek.
  3. Kies Via bestand of copy/paste.
  1. Ga in het volgende pop-upvenster naar Kies bestand.

Opmerking: je kunt alleen XLS-, XLSX- en CSV-bestanden uploaden.

1. Kies het gewenste bestand.
  1. Match de kolommen met de juiste velden.

Opmerkingen:

• Teamleader Focus matcht bepaalde kolommen automatisch. Controleer daarom nog eens alle kolommen en zorg ervoor dat ze correct gematcht zijn.
  • Elke beschikbare waarde in het keuzemenu mag maar één keer worden gekozen.
  1. Vul standaardwaarden in voor wanneer een cel van een verplichte waarde leeg is.
    • Land
    • Taal
    • Accountmanager (wanneer je bedrijven importeert)
  1. Klik op Preview. Je kan doorgaan naar stap 9, maar het zou kunnen dat je eerst wat foutmeldingen moet oplossen:
  1. Als er in je bestand contacten of bedrijven met dezelfde naam staan, geeft Teamleader Focus opties om deze samen te voegen. Kijk hier voor meer informatie.
  1. Klik op 'Nu importeren'.

Opmerking: als er iets is fout gelopen, kun je de import ongedaan maken. Kijk hier voor verdere informatie.