In Teamleader zijn facturen en creditnota's gebaseerd op dezelfde template. Om deze template te wijzigen, ga je naar Instellingen > Documenten layout > Facturen. Klik hier om te leren hoe je templates kan maken in je eigen huisstijl.

Je kan kiezen of je een custom field enkel wilt weergeven op een factuur, een creditnota of op beide.

1. Hiervoor voeg je de shortcode van het custom field toe aan je template (zoals gebruikelijk). Vervolgens moet je echter ook de template kiezen waarop je het custom field wil weergeven.
  2. Je kan hiervoor de volgende shortcodes gebruiken:

Custom field op factuur en credit nota:

$CUSTOM_FIELD_1234[INVOICE,CREDITNOTE]$

Custom field alleen maar op factuur:

$CUSTOM_FIELD_1234$ of $CUSTOM_FIELD_1234[INVOICE]$

Custom field alleen maar op credit nota:

$CUSTOM_FIELD_1234[CREDITNOTE]$