Het kan gebeuren dat je een taak, call of afspraak hebt die nog niet werd ingepland. Je wil natuurlijk ook voor die zaken tijd registreren. Niet enkel om in orde te zijn met je timesheets, maar ook om de tijd door te kunnen factureren naar je klant.

Met Teamleader kan je heel eenvoudig tijd registreren voor niet-geplande items.

Voor taken

Er zijn twee eenvoudige manieren om tijd te registreren op taken:

1. Ga naar je Agenda > Taken en klik op de taak waar je tijd op wilt registreren. Klik meteen op Timetracking, het is niet nodig om de taak eerst af te werken.
  2. Registreer tijd met onze Time Trackerfunctionaliteit
    • Klik op de timer rechtsboven in Teamleader
    • Kies de taak waarop je tijd wilt registreren

Voor afspraken en calls (en taken)

1. Hiervoor ga je naar "Timesheets" en klik je op Timetracking toevoegen of op het plusteken naast de dag waarop je de taak, call of afspraak hebt afgewerkt.
  2. Op het volgende scherm kan je de klant, datum, het tijdstip en het werktype bepalen. Wanneer je de lijst met werktypes openvouwt, zie je alle types die je toegevoegd hebt onder Instellingen > Planning, maar ook de types "Afspraak" en "Telefoongesprek".
    1. Wanneer je "Telefoongesprek" kiest, wordt de weergave gewijzigd. Je kan nu naast de datum en het tijdstip ook een beschrijving en een gespreksresultaat toevoegen.
    2. Als je voor "Afspraak" kiest, wordt de weergave gewijzigd. Je kan nu ook een datum en tijdstip toevoegen, en eventueel een rapport aanmaken van de afspraak.
    3. Als je één van de werktypes selecteert, kan je naast datum en uur ook een beschrijving toevoegen.