Bij elk Teamleader-account hoort minstens één admin. Je kan daanaast altijd meerdere collega's aanstellen als admin. Hier lees je hoe je de rol van administrator aan verschillende gebruikers kan toekennen

Dit artikel vertelt je alvast wat het betekent om admin te zijn, en welke rechten een admin-gebruiker heeft.

CRM

• Admin-gebruikers kunnen geen beperkte CRM toegang hebben.
  • Admins hebben meer opties bij de bulkacties in het CRM-overzicht. Zonder deze rechten krijg je enkel de optie om calls, taken en labels aan te maken.

Rechten admin: CRM

• Enkel admins kunnen een tag verwijderen via de instellingen.

Deals

• Admins kunnen geen beperkte dealtoegang hebben.
  • Admins hebben meer opties bij de bulkacties in het Dealoverzicht. Zonder deze rechten krijg je enkel de optie om calls, taken en labels aan te maken.

Rechten admin: deals

• Onder Instellingen > Deals > Voorkeuren > "Breng mij op de hoogte van alle aanvaarde deals" kan je als admin notificaties instellen voor alle aanvaarde deals.
  • De feedback van Cloudsign wordt naar de inbox van admins gestuurd.

Agenda

• De toegang tot agenda's van collega's kan voor een admin-gebruiker niet beperkt worden.
  • Admins hebben meer opties bij de bulkacties in het Taakoverzicht.
  • Via Instellingen > HR > potloodje naast je naam > Agenda > "Teamleden mogen mijn agenda zien", kunnen admins bepalen of hun agenda zichtbaar is voor anderen.

Rechten admin - planning

Timesheets

• Als admin-gebruiker heb je toegang tot alle timesheets van collega's. Andere gebruikers hebben enkel toegang tot de timesheets van hun teamleden.
  • Admins kunnen alle timesheets van alle collega's aanpassen.
  • Onder Instellingen > Timetracking > Zend mij dagelijks een HR- rapport kun je er als admin voor kiezen om een dagelijks HR-rapport te ontvangen.

Projecten

• Als admin kan je toegang tot projecten niet beperkt worden. -  UPDATE LINK
  • Admin-gebruikers kunnen projecten verwijderen.

Statistieken

Een admin kan targets instellen en aanpassen.

HR

• Admins kunnen alle gebruikers zien en bewerken.
  • Admin-gebruikers hebben geen toestemming voor vakantie nodig. Ook wanneer een admin bij een team hoor waarbij een andere verantwoordelijke is aangesteld om vakantie goed te keuren, worden de verlofdagen van de admin-gebruiker automatisch goedgekeurd.
  • Enkel admin-gebruikers hebben toegang tot de API & Webhooks.

Integraties

Opmerking: enkel de eerste admin-gebruiker heeft automatisch toegang tot alle modules. Indien je de admin-rechten later pas toegewezen krijgt, kunnen bepaalde modules nadien nog steeds voor jou geactiveerd worden. Om te weten hoe de huidige admin dit kan doen, lees je er best dit artikel eens op na.