In Teamleader kan je op verschillende manieren taken toevoegen.

1. Via het dashboard
  2. Via de contacten of bedrijven
  3. Via een follow-up-actie na een call
  4. Via een project
  5. Via een ticket
  6. Via e-mailtracking
  7. In bulk

Voor je daarmee van start gaat raden we je aan om eerst naar de instellingen te gaan en verschillende taaktypes te definiëren.

Een taaktype instellen

1. Om een taaktype in te stellen, ga je naar Instellingen > Agenda > Soorten taken > +.
  2. In dit venster kan je een naam, kleur en externe uurprijs bepalen. Die uurprijs is vooral van belang wanneer je geregistreerde tijd voor dit taaktype aan je klant wil factureren. Voor meer informatie, neem je best dit artikel over tijdregistratie eens door.

Een taak toevoegen via je dashboard

1. Om een taak via het dashboard aan te maken, navigeer je naar het Dashboard > Taken > +.
  2. In het volgende venster:
    1. Voeg je een klant toe (optioneel, omdat een taak ook intern kan zijn)
    2. Link je de taak aan een project (optioneel, omdat niet elke taak aan een project verbonden is)
    3. Kies je een taaktype
    4. Kan je de taak aan een collega, aan jezelf of aan een team toewijzen. Lees dit artikel hier voor meer informatie over teamopties.
    5. Stel je een opleverdatum in
    6. Stel je de duur in (optioneel, omdat je de taken ook als to do-lijsten kan gebruiken zonder een vast duur)
    7. Kies je de prioriteit (standaard is dit B)
    8. Vul je optionele custom fields in. Lees best dit artikel voor meer informatie over de opties voor custom fields.
    9. Kies je of een taak éénmalig of herhalend is. Hier vind je meer informatie over hoe je een herhalende taak kunt aanmaken.
  3. Vervolgens kies je of je de taak enkel wil opslaan of ook wil inplannen.

Opslaan: De taak is aangemaakt en verschijnt op jouw dashboard maar niet in je agenda. Klik hier als je graag meer wil weten over de items op je dashboard.

Opslaan en inplannen: Bij deze optie ga je automatisch naar je agenda, en kan je de taak inplannen. De taak verschijnt enkel op je dashboard op de dag waarop je ze hebt ingepland.

Een taak toevoegen via de CRM

1. Als je naar Contacten of Bedrijven gaat en doorklikt op één van je contacten of bedrijven, kan je in de menubalk bovenaan op het plusteken klikken en een "Nieuwe taak" aanmaken.
  2. Het volgende venster ziet er uit zoals eerder. Merk op dat de klant al werd ingevuld, en dat je een taak aan een deal kan koppelen indien er al een deal is voor die klant.

Taken als een follow-up-actie na een call

Indien je een taak als opvolgingsactie hebt gedefinieerd via Instellingen > Agenda , dan kan je een taak aanmaken op basis van een call. Klik hier voor meer informatie over gespreksresultaten.

Een taak toevoegen via een project

Als je een project beheert, heb je de optie om taken aan milestones te koppelen.

1. Hiervoor ga je naar het project, kies je de juiste milestone en klik je op "Nieuwe taak" in de sectie "In te plannen".
  2. Het volgende scherm ziet eruit zoals daarnet, behalve dat de klant, het project en de milestone al werden ingevuld.
  3. Als je dan op "Opslaan" klikt, blijft de taak in de "In te plannen"-sectie van het project. Als je "Opslaan en inplannen" kiest, dan verschijnt de taak onder "Ingepland".
  4. Zodra je de taak hebt aangemaakt, is er een directe link tussen de taak, het project en de klant. Het project en de milestone worden als links toegevoegd aan de taak.

Taak toevoegen via project

Een taak toevoegen gelinkt aan een ticket

Als je een ticket afhandelt, kan het handig zijn om een taak aan dat ticket te linken. Zo kan je dat ticket beter opvolgen of de je gewerkte uren makkelijker registreren. Meer hierover in deze tutorial.

1. Om de taak aan het ticket te linken, scroll je in het ticket naar heel beneden.
  2. Klik je bij een ticket onderaan naast "Taken" op het plusteken.
  3. Op het volgende scherm zie je dat de klant al werd ingevuld. Net zoals bij projecten, kan je hier de link tussen een taak en een ticket terugvinden.

Voeg een taak toe via e-mailtracking

Verder kan je ook heel eenvoudig een taak aanmaken rechtstreeks uit een e-mail dankzij onze e-mail tracking.

Taken in bulk aanmaken

Ten slotte kan je ook verschillende taken in één keer aanmaken.

1. Selecteer een specifiek segment in je CRM.
  2. Klik op acties en je hebt de mogelijkheid om "Taken aanmaken" te selecteren. Zo kan je in één keer een taak aanmaken voor verschillende klanten:

Taak toevoegen in bulk