Veiligheid is een topprioriteit voor Teamleader Focus. We doen ons best om de gegevens van onze klanten steeds op de meest recente en secure manier te beveiligen. Zo maken we onder andere gebruik van SSL-encryptie, een beveiliging die ook wordt gebruikt in de financiële wereld.

Uiteraard hangt de graad van beveiliging ook af van de sterkte van je wachtwoord. Er zijn tools beschikbaar die je helpen met wachtwoordbeheer op het internet, zoals LastPass bijvoorbeeld. Maar het blijft aan te raden om een sterk en vooral willekeurig wachtwoord te kiezen om je account te beschermen.

Wil je je Teamleader Focus-account toch nog met een extra beveiligingslaag versterken, dan raden we je aan om onze MFA-beveiliging te activeren.

MFA staat voor Multi Factor Authentication, wat eigenlijk wil zeggen dat je gebruik maakt van een andere manier bovenop een wachtwoord om toegang te krijgen tot je account. Deze implementatie van MFA is ontworpen door Google en maakt gebruik van je smartphone om in te loggen in Teamleader Focus.

Deze vorm van beveiliging is volledig optioneel. Je kunt er dus zelf voor kiezen om deze optie in te schakelen.

Dit kan je doen door rechtsboven in Teamleader Focus op je profielfoto te klikken > Mijn profiel > MFA-beveiliging > +

Hoe werkt het?

Vrij eenvoudig. MFA maakt gebruik van je smartphone om je in te loggen in bepaalde websites.

1. Eerst en vooral heb je de Google Authenticator-app nodig. Deze kun je vinden in de App Store of de Google Play Store.
    Opmerking: We adviseren je om deze app te gebruiken. Andere MFA-apps die niet aan Google zijn gelinkt (bv. Microsoft Authenticator) kunnen hier echter ook worden gebruikt.
  2. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, zal je gevraagd worden om te kiezen op welke manier je de beveiliging wilt gebruiken. Wij kiezen ervoor om gebruik te maken van een QR-code (streepjescode).
  3. Je wordt gevraagd om deze code in te scannen met je smartphone. Deze code kan je terugvinden in Mijn profiel > MFA-beveiliging > +.
  4. Als je de code succesvol hebt ingescand, dan zal op de Authenticator app een 6-cijferige code verschijnen die je kunt ingeven in Teamleader Focus. Hiermee kan je de MFA-beveiliging activeren.

Nadat je de extra beveiliging hebt geactiveerd, zal je elke 24 uur of elke keer je vanaf een ander IP-adres probeert in te loggen in Teamleader Focus naast je wachtwoord ook een 6-cijferige code moeten invoeren. Deze code krijg je dus door de Authenticator app te openen en wordt elke minuut vernieuwd, waardoor het haast onmogelijk wordt voor derden om je account te kraken.

Opmerking: Voer je de 6-cijferige code in en krijg je een bericht dat de code niet geldig is? Controleer de klok op zowel je pc als je telefoon. Ze moeten exact overeenkomen, anders is de synchronisatie niet geldig en is de code verlopen.

Wat doe ik als ik een nieuw toestel heb?

Wanneer je een nieuw toestel (tablet, smartphone) hebt zal je niet meer in Teamleader Focus kunnen inloggen.

• Een admin kan MFA uitschakelen voor een bepaalde gebruiker
  • Klik op het icoon van het schild naast de MFA-status van een gebruiker in Instellingen > Beveiliging.

Wat met de foutmelding 'De Multi-factor Authentication-token is ongeldig'?

Je krijgt deze foutmelding wanneer de tijd op je telefoon en de tijd op je computer niet overeenstemmen. Om dit probleem op te lossen controleer je deze zaken op je telefoon en computer:

• Actuele tijd
  • Tijdzone