Wanneer je je template opmaakt voor facturen via Instellingen > Document layout > Facturen, en je ons voorbeeldtemplate downloadt, dan zie je daar ook de shortcode $LEGAL_NOTES$ staan.

Deze shortcode wordt vervangen door het BTW-tarief dat van toepassing is. Voor sommige BTW-tarieven bestaat een standaard BTW-regel. Deze regel wordt in jouw factuur weergegeven onder je artikelen.

In dit voorbeeld is de BTW-regel: BTW verlegd. Deze waarde zal dan de plaats van shortcode $LEGAL_NOTES$ innemen.

Opmerkingen:

• Deze regel kan je ook aanpassen door op het potloodje ernaast te klikken.
  • Je hebt daarbij niet enkel de optie om de regel aan te passen, maar ook om deze regel als standaardregel voor dit BTW-tarief in te stellen. Hiervoor zet je de slider "Maak dit de standaardregel" op "Ja".
  • Onder Instellingen > Facturen > Extra btw-tarieven heb je ook de optie om een extra BTW-tarief toe te voegen. Wanneer je naar "Geavanceerde opties" gaat, kun je bovendien een BTW-regel definiĆ«ren, die dan op jouw factuur komt te staan indien je de shortcode $LEGAL_NOTES$ gebruikt.