Wanneer je je template opstelt voor facturen via Instellingen > Document layout > Facturen, en je onze voorbeeldtemplate downloadt, dan zie je daar ook de shortcode $LEGAL_NOTES$ staan.

Deze shortcode wordt vervangen door het btw-tarief dat van toepassing is. Voor sommige btw-tarieven bestaat een standaard btw-regel. Deze regel wordt in jouw factuur weergegeven onder je artikelen.

In dit voorbeeld is de btw-regel: btw verlegd. Deze waarde zal dan de plaats van shortcode $LEGAL_NOTES$ innemen.

Opmerkingen:

• Deze regel kan je ook aanpassen door op het potloodje ernaast te klikken.
    Opmerking: Wanneer het bewerken van ingeboekte facturen en creditnota's uitgeschakeld is voor je account, kan je btw-regels niet langer aanpassen.
  • Je hebt daarbij niet enkel de optie om de regel aan te passen, maar ook om deze regel als standaardregel voor dit btw-tarief in te stellen. Hiervoor zet je de slider "Maak dit de standaardregel" op "Ja".
  • Onder Instellingen > Facturen > Extra btw-tarieven heb je ook de optie om een extra btw-tarief toe te voegen. Wanneer je naar "Geavanceerde opties" gaat, kun je bovendien een btw-regel definiëren, die dan op jouw factuur komt te staan indien je de shortcode $LEGAL_NOTES$ gebruikt.
  • Wanneer je een creditnota maakt van je factuur, zal de shortcode $LEGAL_NOTES$ refereren aan de gelinkte factuur in plaats van aan de btw-regel: "Deze creditnota is gelinkt aan factuur X".