Wanneer je een taak aanmaakt voor een project in Teamleader Focus kan je die inplannen in de projectplanning. Maar wat als een taak langer beslag neemt dan een werkdag? In dit artikel leer je hoe je een taak over meerdere dagen heen inplant.

1. Navigeer naar Projecten > Planning en selecteer het project waaraan de taak gelinkt is

2. Klik op het lijst-icoon naast de projectnaam.

3. Nu krijg je een takenlijst te zien van alle taken die aan dit project gelinkt zijn.

project planning: takenlijst

4. Klik op de taak en sleep deze naar je persoonlijke planning.

5. Een groen kader is zichtbaar voor elk vrij tijdsblok. Zo kan je de taak inplannen op beschikbare momenten.

6. Sleep de taak naar één van deze blokken om de taak in te plannen. Je krijgt vervolgens dit venster te zien:

projectplanning: meerdere dagen

7. Teamleader Focus plant automatisch de taak in tijdens de beschikbare uren. Die uren worden gebaseerd op het gangbare weekschema en de al geplande taken, afspraken en calls. Lees hier meer over weekschema's.

8. Voor deze taak moet nog 12 uur ingepland worden, terwijl er slechts 8 uur beschikbaar is. In dit geval zal Teamleader Focus automatisch de extra uren inplannen in de eervolgende beschikbare tijdsblokken. In dit voorbeeld zie je dat ook de taak op de volgende dag werd ingepland.