Onze Dropbox-integratie is ideaal voor jou als je grotere bestanden uit Teamleader ook in je Dropboxaccount wilt bewaren.

De Dropbox-integratie laat je toe om bestanden te synchroniseren tussen Teamleader en Dropbox in twee richtingen. De integratie is beschikbaar voor de modules Contacten, Bedrijven, Projecten, Afspraken en Artikelen.

Hieronder leggen we uit hoe deze in z'n werk gaat. We hebben het voor het gemak enkel over bedrijven, maar hetzelfde proces geldt ook voor de andere modules. Let’s go!

Dropbox koppelen

1. Klik in je Teamleader account op je profielfoto rechtsboven en dan op 'Integraties'.

2. Klik in de Marketplace op 'Ontdek' en typ 'Dropbox' in in de zoekbalk, of gaan naar 'Bestanden beheren' in het overzicht van de categoriën links.

3. Als je klikt op het Dropbox logo, vraagt Teamleader je je inloggegevens in te vullen. Not geen Dropbox account? Maar er gratis één aan via dropbox.com.

4. Eenmaal ingelogd, zal Dropbox om toestemming vragen om een Teamleader map aan te maken. Deze map heeft geen invloed op andere mappen in je Dropbox.

5. Je zal nu zien dat er een map 'Apps' aangemaakt werd. Hierin vind je de subfolder 'Teamleader CRM' terug. De integratie is nu compleet!

De integratie werkt op gebruikersniveau, dit wilt zeggen dat iedere Teamleader-gebruiker zijn eigen dropbox-account dient te koppelen. Indien je een foutmelding krijgt bij het leggen van de link, probeer dan eerst uit te loggen uit Dropbox vooraleer je opnieuw probeert.

Teamleader to Dropbox

In Teamleader vind je 'Files' steeds rechts onderaan elke detailpagina. Hier bevinden zich alle documenten die bij dit bedrijf, contact of project, etc. horen. Je kunt ook meerdere documenten onderverdelen in verschillende submappen.

Als je kiest om deze map te synchroniseren met Dropbox (door te klikken op de knop ‘Dropbox’), dan worden alle mappen en bestanden gesynchroniseerd naar de Dropbox-map ‘Apps’ > ‘Teamleader CRM’ > ‘Bedrijven’ > ‘Naam van het bedrijf’.

Voeg je later meer bestanden toe aan de map in Teamleader dan verschijnen deze automatisch ook in de overeenkomstige Dropbox-map.

Als je nog geen bestanden hebt gelinkt aan een bedrijf en je kiest er toch voor om te synchroniseren, dan wordt er een lege map met de bedrijfsnaam aangemaakt in Dropbox. Naast de bedrijfsnaam staat ook steeds een nummer. Dit is het unieke ID van het bedrijf.

Dropbox naar Teamleader

De integratie werkt ook in de omgekeerde richting.

Nadat je een bedrijf hebt gesynchroniseerd vanuit Teamleader kun je ook bestanden toevoegen aan de Dropbox-map. Deze bestanden zullen dan ook gesynchroniseerd worden naar Teamleader én naar andere gelinkte dropbox-accounts.

De synchronisatie loopt ongeveer ieder uur.

Bestandsgedragingen- en limieten

• Gesynchroniseerde bestanden gedragen zich op bijna dezelfde manier in zowel Dropbox als Teamleader: een aangepast bestand in Dropbox zal ook aangepast worden in Teamleader en omgekeerd.
  • Een uitzondering geldt voor het verwijderen van bestanden: als je een bestand verwijdert in Teamleader, zal het ook verdwijnen in Dropbox, maar niet omgekeerd. Een bestand verwijderen uit Dropbox, zal niet verwijderd worden in Teamleader.
  • Indien je de koppeling zou deactiveren, dan blijven de bestanden zowel in Teamleader als in Dropbox bewaard.
  • De integratie ondersteunt gelijk welke bestandsextensie, met een maximum van 50 Mb per bestand.