De Outlook e-mail plug-in is een handige extensie die volgende zaken mogelijk maakt:

1. voeg rechtstreeks contacten toe uit je e-mailaccount als ze nog niet geregistreerd zijn in Teamleader

2. link inkomend mailverkeer aan de juiste contactpersoon in Teamleader

3. link uitgaand mailverkeer aan de juiste contactpersoon in Teamleader

De plug-in werkt op alle platformen (web, desktop en mobile) en voor alle versies van Outlook vanaf 2013.

Je kan de plug-in installeren via de Teamleader Marketplace.

Hoe werkt het?

Na de installatie van de plug-in voer je eenmalig je Teamleader-inloggegevens in om de setup te voltooien.

Nu kan je je mails tracken. In dit voorbeeld zie je hoe de integratie werkt bij Outlook voor webapplicaties, maar het principe is gelijkaardig bij alle platformen.

Bovenaan de e-mail staat het Teamleader-logo. Klik hierop als je wil nagaan of de afzender al in je CRM-database geregistreerd is. Als dat niet het geval is, kan je de afzender meteen aan je contacten toevoegen.

Als de afzender wel al toegevoegd is aan je Teamleader-account, is het mogelijk om:

• Een taak aan te maken vanaf de mail. Hier bij kan je een taaktype aangeven, een verantwoordelijke aanstellen en een opleverdatum bepalen.
  • Een ticket aanmaken vanaf de mail.

Hetzelfde geldt voor uitgaande e-mails: wanneer je een nieuwe e-mail opstelt zal je het Teamleader-logo onderaan je scherm zien. Klik erop om de e-mail te linken aan de detailpagina van je contactpersoon.