De Outlook e-mail add-in is een handige extensie die de volgende zaken mogelijk maakt:

1. Voeg rechtstreeks contacten toe uit je e-mailaccount als ze nog niet geregistreerd zijn in Teamleader

2. Link inkomend e-mailverkeer aan de juiste contactpersoon

3. Link uitgaand e-mailverkeer aan de juiste contactpersoon

4. Converteer een inkomend mailtje naar een taak in Teamleader

5. Converteer een inkomend mailtje naar een ticket in Teamleader

De add-in werkt:

• Voor alle versies van Outlook vanaf Outlook 2013. Hou er rekening mee dat je een Office 365 account nodig hebt om de add-in te gebruiken!
  • Op alle platformen (web, desktop en mobiel)
  • Op zowel Windows als Mac

Je kan de add-in installeren via de Teamleader Marketplace.

Hoe werkt het?

Na de installatie van de add-in voer je eenmalig je Office 365 inloggegevens in om de set-up te voltooien.

Nu kan je je mails beginnen tracken. In dit voorbeeld zie je hoe de integratie werkt bij Outlook voor webapplicaties, maar het principe is gelijkaardig bij alle platformen.

Bovenaan de e-mail staat het Teamleader-logo. Klik hierop als je wil nagaan of de afzender al in je CRM-database geregistreerd is.

Als het e-mailadres niet gevonden werd, kan je de afzender meteen aan je contacten toevoegen.

Als de afzender wel al toegevoegd is aan je Teamleader-account, is het mogelijk om:

• De e-mail meteen te tracken aan de detailpagina van de afzender in Teamleader. De e-mail zal in de tracking onderaan verschijnen.
  • Een taak aan te maken vanaf de mail.
  • Een ticket aanmaken vanaf de mail.

Hetzelfde geldt voor uitgaande e-mails: wanneer je een nieuwe e-mail opstelt zal je het Teamleader-logo onderaan je scherm zien. Klik erop om de e-mail te linken aan de detailpagina van je contactpersoon.