We doen graag wat moeite om onze klanten slimmer te laten werken, vandaar dat we af en toe eens een tip delen. Deze tips zijn niet noodzakelijk gerelateerd aan Teamleader zelf, maar ze helpen je alvast de software nog beter te gebruiken!

In dit geval gaan we het probleem van het wisselen tussen meerdere Teamleader-accounts in één browser te lijf. Dit komt soms voor als je twee bedrijven met verschillende activiteiten beheert en je liever alles gescheiden houdt. In dit moet je steeds opnieuw uit- en inloggen om toegang te krijgen tot je verschillende accounts, ofwel twee verschillende browsers gebruiken.

Eén opmerking: de oplossing voor dit probleem werkt enkel en alleen met onze favoriete browser: Google Chrome. In deze browser kan je namelijk meerdere accounts maken, alter ego’s als het ware, die makkelijk naast elkaar te gebruiken zijn. We leiden je even door de nodige stappen.

1. Creëer een nieuw persoon

Geen zorgen, het is niets psychologisch.

1. Navigeer gewoon rechtsboven in Google Chrome.
  2. Je vindt er normaal je naam of iets soortgelijks terug, vlak naast de sluit- en minimaliseer/maximaliseerknop.
  3. Klik op je naam en selecteer de optie ‘Mensen beheren’.
  4. In het scherm dat verschijnt, kies je voor ‘Persoon toevoegen’.
  5. Er opent onmiddellijk een nieuw scherm, met in de rechter bovenhoek ‘Persoon 1’ als naam. Als je wilt, kan je nog een catchy naam verzinnen zoals Han Solo of Indy - of gewoon de naam van je bedrijf toevoegen.
  6. Druk op enter om te bevestigen et voila: je tweede persoon is klaar!

2. Wisselen tussen accounts

Oké, toegegeven, we hebben misschien wat overdreven met het hele stappensysteem. Maar het is nu éénmaal zo eenvoudig!

• Klik simpelweg op je naam in de rechter bovenhoek om te wisselen van persoon, meer niet.
  • Als je in elk van de twee accounts een tab opent voor Teamleader, kun je je verschillende accounts gebruiken zonder telkens te moeten in- en uitloggen. En als je je verschillende personen genoemd hebt naar je bedrijven, weet je altijd perfect in welke account je werkt.