Wanneer je een factuur via e-mail verstuurt, dan krijg je automatisch een e-mailadres voorgesteld. Hier kom je meer te weten naar wie de facturen gestuurd kunnen worden.

Indien je een factuur voor een contact aanmaakt, dan is het eenvoudig. Het e-mailadres van het contact wordt automatisch voorgesteld.

Maar indien je een factuur naar een bedrijf wilt sturen, dan kan het soms een beetje verwarrend zijn omdat Teamleader door meerdere niveau's gaat om het juiste e-mailadres te bepalen.

1. Facturatievoorkeuren
  2. E-mailadres van een contactpersoon

3. E-mailadres van het bedrijf

4. Algemene instellingen

Facturatievoorkeuren

Bij elk bedrijf kan je facturatievoorkeuren instellen.

1. Daarvoor ga je naar de detailpagina van een bedrijf en klik je op het pijltje naast 'Bedrijfsinformatie. Daar kies je voor “Facturatievoorkeuren”.
  2. Vervolgens zie je dan het volgende scherm waar je de optie hebt om het veld “Facturen verzenden naar” te wijzigen.
    1. Je kan of voor “Automatisch” kiezen, hierbij zoekt Teamleader zelf verder naar een beschikbaar e-mailadres.
    2. Of je gaat voor “Andere” en je vult zelf een e-mailadres in. Je kan hier ook meerdere e-mailadressen invullen indien de klant de factuur graag aan meerdere ontvangers wil versturen. Gebruik een komma (,) om de e-mailadressen van elkaar te scheiden.

Dit is de eerste niveau waar Teamleader op zoekt. Het adres (of adressen) dat je daar ingevuld hebt, zal automatisch voorgesteld worden. Indien je voor “Automatisch” hebt gekozen, dan gaat Teamleader verder zoeken.

E-mailadres van een contactpersoon

Indien je bij het opmaken van een factuur een contactpersoon van een bedrijf hebt toegevoegd, dan wordt de factuur automatisch naar deze contactpersoon en het e-mailadres van het bedrijf gestuurd.

Indien je geen contactpersoon hebt ingevuld, dan gaat Teamleader op het volgende niveau checken.

E-mailadres van het bedrijf

Een factuur zonder contactpersoon en zonder speciale facturatievoorkeuren wordt automatisch naar het bedrijf en naar alle decision makers gestuurd.

Algemene instellingen

• Onder Instellingen > Facturen > "Voorkeuren" > "Kopie ontvangen in bcc bij versturen van facturen" > Ja, heb je ook de optie jezelf bij het versturen van een factuur automatisch in bcc te zetten. Zo kun je steeds een kopie van de factuur ontvangen.
  • Natuurlijk kan je ook bij het verzenden van specifieke facturen een e-mailadres als cc of bcc aanvullen.