Vaak discussie over of je nu wel of niet die meeting room had geboekt? Teamleader helpt je uit de nood dankzij de meeting room management-functie. Deze functie werkt via een uitgebreide integratie met Google Apps: Google Resources.

Nooit van gehoord? Dan raden we je dit artikel aan. Om meeting rooms te beheren in Teamleader volg je de volgende stappen:

1. Het achterliggende idee: in je Google-kalender kan je meerdere 'ruimten' aanmaken. Deze ruimtes komen overeen met de vergaderruimten in je kantoor. Zodra je deze ruimten hebt aangemaakt, kan je die ruimten aan een meeting toewijzen via Google Calendar. Je kan bovendien die ruimten meteen toewijzen wanneer je een meeting aanmaakt of bewerkt in Teamleader.
  2. Om deze functie te activeren, ga je naar 'Integraties' en kies je voor 'Google Resources'. Onderaan vind je een slider terug waarmee je Agendabronnen kunt activeren. Klik op deze slider om je ruimtes te synchroniseren met Teamleader en klik vervolgens op Opslaan om door te gaan.
  3. Vervolgens maak je een nieuwe meeting aan in Teamleader.
  4. In het meerkeuzemenu bij Locatie kies je voor Ruimten enz. Vervolgens krijg je een nieuw menu te zien waarbij je meeting rooms worden weergegeven als Resources.
  5. Voeg enkel nog de details van je meeting toe en klik op Opslaan. Mooi zo - je hebt net je eerste meeting room geboekt!
  6. Als je een meeting room probeert te boeken die al gereserveerd werd, krijg je een foutmelding te zien. Je kan je nieuwe meeting ook niet opslaan als de ruimte al in gebruik is.

Opmerking: Als Teamleader je vergaderruimten niet kan ophalen, ga je naar admin.google.com > Beveiliging > API-referentie. Zorg ervoor dat "Toegang tot API" aangevinkt is. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.