Stel je voor dat je in je Teamleader-account een gebruiker hebt die enkel toegang nodig heeft tot een bepaalde groep bedrijven/contactpersonen; hij of zij is bijvoorbeeld enkel verantwoordelijk voor klanten in een bepaalde regio of land en heeft geen toegang nodig tot klanten in andere regio's/landen. Of werk je met een freelancer die alleen toegang zou moeten hebben tot zijn eigen klanten?


Je kan de CRM-toegang van een bepaalde medewerker beperken via Instellingen > Medewerkers > potloodje naast de naam van een medewerker. Let wel: dit is niet mogelijk voor gebruikers met adminrechten.


Als je deze slider activeert, kan de gebruiker enkel bedrijven zien waarvoor hij of zij accountmanager is. Bovendien kan die collega enkel contacten zien die gelinkt zijn aan een bedrijf waarvoor hij of zij accountmanager is. Dus, als je Franstalige collega alleen toegang zou moeten hebben tot Franstalige bedrijven, maak je deze gebruiker account manager voor die specifieke bedrijven.


Beperkte CRM-toegang is van toepassing op deze modules: bedrijven, contacten, deals en facturen. Een gebruiker met beperkte CRM-toegang zal enkel de deals en facturen van bedrijven waarvoor hij of zij verantwoordelijk is kunnen zien. Alle andere informatie wordt verborgen. 


Opmerkingen:

  • Je kan beperkte CRM-toegang en beperkte dealtoegang niet combineren. Lees hier waarom.
  • Wil je de CRM-toegang beperken, maar meer dan één collega toegang geven tot een bepaald bedrijf in je database? Dan voeg je gewoon een tweede account manager toe. Klik hier voor meer informatie.
  • Als je medewerker leider is van een team, is de beperkte CRM-toegang niet beschikbaar in de opties bij de medewerker. 
  • Als je beperkte CRM-toegang hebt en de Gmail-pugin gebruikt, kan je geen e-mails tracken naar contacten waar je geen toegang toe hebt. Er zal geen foutmelding te zien zijn, maar het blauwe kadertje van Teamleader in Gmail zal blijven laden.
  • Als je beperkte CRM-toegang hebt en de Outlook-plugin gebruikt, kan je wel mails tracken naar alle contacten. Je zal het zelf niet kunnen zien aangezien je geen toegang hebt, maar gebruikers met onbeperkte toegang wel.