Als een bestand wordt geëxporteerd vanuit Teamleader Focus gebeurt dit in XLS-formaat. Nieuwe Excel-versies zullen gedownloade XLS-bestanden echter onterecht beschouwen al een “schadelijk bestand”. Hierdoor is het niet mogelijk om het bestand te bewerken of te bewaren.

Om dit bestand te kunnen bewerken en op te slaan moet je een optie aanpassen in het vertrouwenscentrum van Excel. Hieronder vind je de werkwijze voor Office 2016.

1. Ga naar Bestand > Opties > Vertrouwenscentrum.

2. Ga naar “Instellingen voor het vertrouwensscherm”.

NL - XLS

3. Ga naar “Instellingen voor bestandsblokkering

4. Vink bij “Werkmappen en sjablonen van Excel 2007 en hoger” en “Werkmappen en sjablonen van Excel 97-2003” “Openen” en “Opslaan” aan en zorg dat bij het “Gedrag voor het openen van geselecteerde bestandstypen” voor “Geselecteerde bestandstypen openen en in de beveiligde weergave en bewerken toestaan” gekozen is.

5. Om daarna vlot met het bestand aan de slag te gaan, is het aangeraden om het bestand te bewaren in XLSX-formaat.

6. Om je PC optimaal te beveiligen, is het raadzaam om deze instellingen achteraf opnieuw ongedaan te maken.