Opmerking: dit artikel is alleen van toepassing op Winbooks, omdat de procedure voor Winbooks on Web anders is!

Raadpleeg eerst dit algemene artikel n i.v.m. facturen exporteren uit Teamleader Focus.

Parameters

Naast de gebruikelijke parameters zijn er een aantal specifieke parameters voor export naar Winbooks. De meeste zijn niet van belang voor deze export en mogen genegeerd worden. Belangrijk is wel dat de parameter "Call API" uitgevinkt staat. Volgende parameters hebben wel je aandacht nodig:

Invoice journal, Credit note journal: deze vind je boekhouder terug in Winbooks, zie volgende screenshots (VERKP is de code die we zoeken in dit geval)

Customer payment conditions: In deze tabel vul je de verschillende betalingstermijnen in. Er zijn 2 type betalingstermijnen:

• Gewone betalingstermijn: 0d, 14d, ... -> hierbij vul je het cijfer in bij value (0, 14, ...)
  • Betalingstermijn einde maand: 30d-EM, 60d-EM, ... -> hierbij vul je het cijfer in bij value, gevolgd door "E" (30E, 60E, ...)

Book year: dit laat je leeg (bij de import zelf kies je het boekjaar)

Period: dit is de betreffende periode binnen het boekjaar. Voor kwartaalaangifte is dit 1 tot 4, voor maandaangifte 1 tot 12. Meestal gaat het om een kwartaalaangifte

Sales ledger accounthier vul je 700000 in.

De parameters worden onthouden voor de volgende export, je hoeft ze dus niet steeds opnieuw in te vullen.

Eigenlijke Import in Winbooks

De import in Winbooks gebeurt via het aparte programma "WbLinkInterface". Je moet Winbooks sluiten om de import te kunnen doen.

1. Selecteer je dossier en het juiste boekjaar.

2. Plaats de 2 bestanden uit het ZIP-bestand in een aparte map, en die map selecteer je als "werkdirectory" in de interface.

3. Als formaat kies je TXT Bestanden.

4. Daarna klik je op "verbinding". Nu kan je de bestanden testen en de import uitvoeren indien er geen foutmeldingen zijn.