Een e-mail verzenden vanuit Teamleader is snel en gemakkelijk, zelfs als het maar om een factuur of een afspraakbevestiging gaat. Al deze e-mails worden verzonden vanaf de e-mailserver van Teamleader, met 'email@teamleader.be' als afzender. Wanneer je klanten antwoorden op een e-mail die was verzonden vanuit Teamleader, komt het antwoord aan in de correcte mailbox. Ja hoor, zo slim is Teamleader!

Maar er is meer. Je kunt ook je eigen domeinnaam gebruiken om e-mails te verzenden vanuit Teamleader. Dit zijn de vereisten om deze functie te installeren:

• Je moet een beheerder zijn in Teamleader.
  • Je moet wat IT-kennis hebben en weten hoe je dingen kunt aanpassen in je domein.
  • Je hebt een eigen domeinnaam nodig, zoals '@mijnbedrijf.com'. Met een domein zoals '@gmail.com' lukt het niet. Je moet ook toegang hebben tot de DNS-instellingen in het controlepaneel van je domein.
  • Ga na of jouw DNS-providers underscores in zonebestanden toestaan.
  • Activeer 'Whitelabeling' in je Teamleader-account (zie verder).
  • Stel een geldige CNAME-record in voor je domeinnaam (zie verder). Een CNAME-record (Canonical Name) is een soort DNS-record dat aangeeft welke e-mailservers in naam van jouw domein e-mail mogen verzenden. Dit voorkomt dat e-mails in de spamfolder terechtkomen.

Whitelabeling activeren

1. Ga naar je profielfoto in de rechterbovenhoek en klik op 'E-mailverkeer'.
  2. Je krijgt een overzicht van alle e-mails die werden verzonden vanuit Teamleader. Hier kun je controleren of bepaalde e-mails niet zijn aangekomen en waarom niet. Rechts zie je onder de knop 'Extra' > 'Geavanceerde opties'. Deze knop zie je alleen als je beheerder bent.
  3. Klik op de schuifknop om de whitelabeling te activeren.

Een geldig CNAME-record instellen

Om je e-mail te whitelabelen, moet je Teamleader toestemming geven om e-mails te verzenden vanaf je eigen domeinnaam. Dat doe je met een CNAME-record, dat je toestemming geeft om te verzenden vanaf je eigen subdomein.

1. Wanneer je de schuifknop voor whitelabeling hebt ingeschakeld, kun je klikken op 'Withelabel e-maildomein toevoegen'.
  2. Voer je 'Domein' en 'Subdomein' in. In 'mail@mijnbedrijf.com' is het domein 'mijnbedrijf.com' en het subdomein 'mail'. Het deel 'mail' kun je later nog veranderen.

1. Klik op 'Opslaan'.
  2. Klik op 'Opnieuw valideren' naast het pas aangemaakte 'Domein' en 'Subdomein'.
  3. De 'DNS-records' verschijnen. Voer de naam en de waarde in de DNS-instellingen van je domeinprovider in. In de onderstaande schermafdruk zie je een voorbeeld van de DNS-instellingen van 'one.com'.
  1. Klik ten slotte weer op 'Opnieuw valideren'. Het kan tot 48 uur duren voor alles geverifieerd is. Daarna worden e-mails vanuit Teamleader altijd vanaf je eigen domeinnaam verzonden.

Hoe kan ik een CNAME-record toevoegen?

Als je niet goed weet hoe je een CNAME-record moet toevoegen aan je e-mailinstellingen, kun je de handige gids van Google raadplegen. Als je 'one.com' gebruikt als host voor je website, kan deze gids interessant zijn.

Wist je dit?

• Slechts één gebruiker hoeft deze procedure uit te voeren. De e-mail van de andere gebruikers wordt automatisch aangepast.
  • Na het whitelabelen worden je facturen verzonden met de facturatie-e-mail. Leer in dit artikel hoe je dat e-mailadres moet instellen. Alle andere e-mails worden verzonden met je persoonlijke e-mailadres.
  • Let op wanneer je je e-mailadres instelt. Als het e-mailadres fout is, krijg je geen foutmelding.