Je hebt op dit moment een MOVE-of BOOST-pakket en je wilt graag overschakelen naar een kleiner Teamleader-pakket? Lees dit artikel om te weten te komen hoe dit in zijn werk gaat en wat de gevolgen zijn voor je account.


Hoe overschakelen


Enkel Teamleader administrators kunnen het betalingsplan van de account wijzigen. Volg deze stappen indien je inderdaad adminrechten hebt en je je account wilt downgraden:


  1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek in Teamleader
  2. Ga naar Teamleader licentie
  3. Klik op Wijzig pakket
  4. Kies het pakket waarnaar je wilt overschakelen
  5. Op de volgende pagina zie je een overzicht van de data die je zult verliezen wanneer je overschakelt naar een kleiner pakket.
    • Hier moet je een vakje aanvinken om aan te tonen dat je begrijpt wat er zal gebeuren met je data wanneer je verder gaat. Meer informatie over wat er precies met je data zal gebeuren kan je vinden in het derde onderdeel van dit artikel.
    • De data zal worden verwijderd, dus zorg ervoor dat je alle nodige data tijdig exporteert.
  6. Vul het feedbackformulier in.
  7. In de volgende stap kan je zien hoeveel je zult worden gefactureerd bij je volgende vernieuwing.


Wanneer overschakelen

Volgens onze Terms of Service hebben we het formulier ten laatste 15 dagen voor je vernieuwingsdatum nodig. Die datum kan je vinden in de rechterbovenhoek van je Teamleader-licentiepagina. Je zult nog steeds van de functionaliteiten uit je hogere pakket kunnen gebruik maken tot aan de vernieuwingsdatum. Vanaf de vernieuwingsdatum zullen we je het vorige pakket niet meer aanrekenen en geldt de prijs van het nieuwe pakket.


Als je wilt weten hoe je het aantal gebruikers in je Teamleader-account verlaagt, kan je dit artikel lezen.


Gevolgen


In het volgende onderdeel van dit artikel kom je te weten welke gegevens/functionaliteiten je precies verliest wanneer je overschakelt naar een kleiner pakket. Zoals hierboven vermeld zullen deze gegevens worden verwijderd, dus zorg ervoor dat je op tijd alle nodige gegevens exporteert.


Algemene gevolgen


Shortcodes

Shortcodes die functionaliteiten bevatten die je zult verliezen, zullen niet meer werken:

  • de data zal niet worden ingevuld op je document
  • de placeholder zal de tekstuele shortcode zelf tonen ($SHORTCODE$)

Segmenten

Wanneer je overschakelt naar een kleiner pakket zoals de overstap van MOVE naar GO, dan zal je hierdoor de functionaliteit 'Abonnementen' niet meer kunnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld een segment op bedrijfsniveau had dat gebruik maakte van de volgende regel 'Heeft gelinkte actieve abonnementen', dan zal het segment niet meer werken:

  • In de drop-down van je segmentenlijst zal een uitroepteken staan naast de naam van het segment 
  • Een banner zal te zien zijn waarin staat dat het segment één of meerdere ongeldige regels bevat
  • De ongeldige regel(s) zal/zullen worden aangeduid


Exports

De verwijderde gegevens/functionaliteiten zullen niet beschikbaar zijn in exports. Een voorbeeld is de kolom 'Laatste activiteit' op contact-of bedrijfsniveau in het geval je de agendafunctionaliteit (taken, calls, afspraken) verliest.


Integraties

  • Geen enkele integratie zal gedeïnstalleerd worden door Teamleader - als gebruiker moet je zelf de integraties deïnstalleren;
  • Echter zal de integratie geen toegang meer hebben tot Teamleader en zal stoppen met werken.
  • De data in de integraties zal niet worden verwijderd
  • Voor de integratie met Twilio betekent dit dat de nummers worden verwijderd in Teamleader en vrij komen voor anderen


Meerdere bedrijfsentiteiten

Als je op dit moment een pakket hebt met meerdere bedrijfsentiteiten en je wil veranderen naar een pakket waar bedrijfsentiteiten niet zijn inbegrepen, dan zullen de bedrijfsentiteiten en hun gelinkte instellingen (bijvoorbeeld: de e-mailhandtekeningen van de bedrijfsentiteit, document templates...) verwijderd worden. Items die gelinkt zijn aan andere bedrijfsentiteiten dan je standaard bedrijfsentiteit zullen niet verwijderd worden maar je zal ze niet meer kunnen gebruiken (bewerken, verzenden) tot wanneer ze gelinkt zijn aan de standaard bedrijfsentiteit: 

  • Als een deal aan een gearchiveerde bedrijfsentiteit gelinkt is, dan kan je deze aanpassen. Wel kan je geen nieuwe projecten, offertes, facturen of andere items meer voor deze deal aanmaken. 
  • Als een offerte of werkbon aan een gearchiveerde bedrijfsentiteit gelinkt is, dan kan je deze nog aanpassen maar niet meer verzenden. 
  • Als een factuur of creditnota aan een gearchiveerde bedrijfsentiteit gelinkt is en nog niet ingeboekt is, dan kan je deze nog aanpassen maar niet meer inboeken of verzenden.
  • Als een factuur of creditnota aan een gearchiveerde bedrijfsentiteit gelinkt is al geboekt is, dan kan je deze niet meer aanpassen of verzenden.
  • Actieve abonnementen die aan een gearchiveerde bedrijfsentiteit gelinkt zijn, zullen gedeactiveerd worden. Het is niet mogelijk om deze nadien nog te heractiveren. 
  • Artikelen die aan een gearchiveerde bedrijfsentiteit gelinkt zijn kunnen nog aangepast worden.


Zorg ervoor dat je de bedrijfsentiteit die je als standaard wil overhouden als standaard hebt gemarkeerd voordat je naar een pakket omschakelt zonder bedrijfsentiteiten. 


Een downgrade van MOVE naar GO verliest volgende functionaliteiten:

  • Dashboard
  • Deal-automatisering: opvolgacties in de vorm van automatisch gegenereerde taken, calls & afspraken zullen niet meer plaatsvinden
  • Bestelbonnen
    • Worden verwijderd
    • Stock zal niet meer automatisch worden aangepast
  • Orderbevestigingen: worden verwijderd
  • Leveringsbonnen: worden verwijderd
  • Werkbonnen: worden verwijderd
  • Projecten: worden verwijderd
  • Agenda
    • Teamleader taken, calls & afspraken worden verwijderd
      • Segmenten zullen ook worden beïnvloed
      • API-toegang zal beperkt worden
    • Agenda-integraties
      • Uit de geïntegreerde agenda zullen geen calls, taken of afspraken worden verwijderd
      • Integraties zullen stoppen met werken
  • Timetracking
    • De timetracker en timesheets-pagina's zullen niet meer zichtbaar zijn
    • Alle tijdsregistraties zullen worden verwijderd
    • Ongefactureerde tijd kan niet meer worden gefactureerd
    • Externe uurprijzen kunnen niet meer ingesteld worden
    • API-toegang zal beperkt worden
  • Aankoopprijzen
  • Prijslijsten: worden verwijderd
  • Automatische betalingsherinneringen
    • Er zullen geen herinneringen meer gestuurd worden;
    • Alle aangemaakte automatische herinneringen zullen worden verwijderd
  • Abonnementen: worden verwijderd
  • Beperkte toegang
    • Beperkte CRM-toegang: alle medewerkers met CRM-toegang zullen vanaf nu alles op CRM-niveau kunnen zien
    • Beperkte dealtoegang: alle medewerkers met dealtoegang zullen vanaf nu alles op dealniveau kunnen zien
  • Teams: items die toegewezen werden aan een team zullen niet-toegewezen items worden


Een downgrade van BOOST naar GO verliest volgende functionaliteiten:

Dezelfde functionaliteiten als degene die je verliest wanneer je overstapt van MOVE naar GO, édeze extra functionaliteiten:


Een downgrade van BOOST naar MOVE verliest volgende functionaliteiten: