Enkel Teamleadergebruikers met adminrechten kunnen een formulier invullen om het aantal gebruikers te verlagen. Om het formulier in te vullen, kan volg je deze stappen:

 

  1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek in Teamleader. 
  2. Selecteer Teamleader licentie.
  3. Onder je kwartaalpakket/jaarlijkse pakket klik je op Gebruikers beheren > Gebruikers verwijderen: 

  4. Selecteer hier hoe veel gebruikers je wilt verwijderen en vul het formulier in.
    5. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit ongedaan te maken door op 'Annuleer deze verandering' op je licentiepagina te klikken. 

Volgens onze Terms of Service hebben we het formulier ten laatste 15 dagen voor je vernieuwingsdatum nodig. Die datum kan je vinden in de rechterbovenhoek van je Teamleader-licentiepagina. Vanaf de vernieuwingsdatum zullen we je deze gebruikers niet meer aanrekenen. 


Weet ook dat je geen creditnota kan ontvangen voor de resterende dagen met de gebruikers in de huidige periode.


Gebruikers deactiveren

Nadat je een aanvraag hebt gedaan om het aantal gebruikers te verlagen, raden we je aan om deze gebruiker(s) zo snel mogelijk in Teamleader te deactiveren. Zorg ervoor dat dit ten laatste op de dag van de vernieuwing van je abonnement is. Indien je de gebruiker(s) niet op tijd hebt gedeactiveerd, dan zullen de laatst toegevoegde gebruikers automatisch gedeactiveerd worden en zullen zij niet langer toegang tot Teamleader hebben. 

  • Administrators zullen aan de aankomende deactivatie via een banner op de licentiepagina worden herinnerd. Er zal ook een e-mail ter herinnering naar alle administrators worden verstuurd.
  • Als je gebruikers met adminrechten wilt deactiveren, dan kan je met ons contact opnemen. Deze gebruikers moeten schriftelijke toestemming geven dat hun adminrechten verwijderd mogen worden, vooraleer de gebruiker gedeactiveerd kan worden. 
  • Als je manueel een gebruiker in je account deactiveert, zal dit niet automatisch het aantal plaatsen in je abonnement verlagen. Je moet nog steeds het formulier invullen via de licentiepagina om deze plaatsen te verwijderen. 

 

Klik op de link om te lezen hoe je kunt overschakelen naar een kleiner pakket in Teamleader.