Vanaf 1 januari 2019 fusioneren vijftien Vlaamse gemeenten tot zeven verschillende gemeenten met een nieuwe naam. Als je klanten hebt die in een van deze gemeenten wonen, heeft dit gevolgen voor je CRM-database en zal deze verouderd zijn. In dit artikel leggen we je uit waar dit precies over gaat en geven we je een aantal tips over hoe om te gaan met deze veranderingen.

Hou er rekening mee dat deze wijziging alleen gevolgen heeft voor jou als je klanten in je CRM hebt met een adres in Vlaanderen.

Over welke gemeenten gaat het?

Postcode

Oude naam

Nieuwe naam

2870

Puurs

Puurs-Sint-Amands

2890

Sint-Amands

Puurs-Sint-Amands

3670

Meeuwen-Gruitrode

Oudsbergen

3660

Opglabbeek

Oudsbergen

9910

Knesselare

Aalter

9880

Aalter

Aalter

9770

Kruishoutem

Kruisem

9750

Zingem

Kruisem

9850

Nevele

Deinze

9800

Deinze

Deinze

3910

Neerpelt

Pelt

3900

Overpelt

Pelt

9930

Zomergem

Lievegem

9950

Waarschoot

Lievegem

9920

Lovendegem

Lievegem

Wat gebeurt er met de postcode?

Laten we Deinze met de postcode 9800 als voorbeeld nemen. Nevele blijft een deelgemeente van Deinze en behoudt dus de postcode 9850. Alleen de naam van de gemeente verandert van Nevele naar Deinze.

Wat met straatnamen en huisnummers?

De fusie van bepaalde gemeenten heeft ook gevolgen voor enkele straatnamen en huisnummers. Sommige straatnamen kregen een nieuwe naam en ook sommige huisnummers veranderden. Meer informatie vind je op deze website, waar je een uitgebreide lijst kunt vinden van straatnamen die een nieuwe naam krijgen. Download het .zip-bestand Fusie 2019 verschilbestand 20181220.zip

Hoe om te gaan met deze verandering in Teamleader?

• Voor de nieuwe gemeenten hebben we de postcode-autofill aangepast, zodat als je een postcode invoert de juiste gemeente automatisch wordt ingevuld.
  • Voor je bestaande klanten verandert de naam van de oude gemeente echter niet automatisch in de naam van de nieuwe gemeente. Je moet deze instructies volgen om het veld 'Stad' voor de gemeenten in kwestie aan te passen. Laten we de gemeente 'Nevele' als voorbeeld nemen:
    • Maak een segment aan op bedrijfs-/contactniveau met alle bedrijven/contactpersonen met een adres in Nevele. Gebruik de volgende regel:
    • Je krijgt nu een segment met alle bedrijven in Nevele. Je kunt dit segment vervolgens exporteren naar Excel:
      • Exporteer niet alle kolommen, maar kies ervoor om een nieuwe template voor de export te maken door de kolommen 'Teamleader ID', 'Stad' en 'Postcode' te selecteren.
      • Download je Excel-bestand en verander de naam van de 'Stad' in Deinze. Sla het Excel-bestand op en importeer het bestand opnieuw in Teamleader. De bedrijven worden aangepast aan de juiste gemeentenaam.
    • Controleer of de straatnamen en huisnummers van je klanten in de geaffecteerde gemeenten hetzelfde blijven met behulp van het hierboven vermelde .zip-bestand (Fusie 2019 verschilbestand 20181220.zip). Zo niet, dan moet je ze handmatig wijzigen in je CRM. Je kunt ook de straatnaam en het nummer toevoegen aan je Excel-export om onmiddellijk de straatnaam en het nummer te wijzigen via export/import.