Wanneer je een gebruiker deactiveert in Teamleader, wil je het account permanent kunnen verwijderen als je zeker bent dat hij of zij niet meer geheractiveerd moet worden in de toekomst. Ontdek hier hoe je dit doet en welke gevolgen dit heeft.


In overeenstemming met de GDPR en het ‘recht om vergeten te worden’, kan het nodig zijn een account niet alleen te deactiveren, maar ook onherroepelijk te verwijderen. Volg deze stappen:


1. Deactiveer de gebruiker in je account.

2. Hij of zij verschijnt nu in de lijst ‘Gedeactiveerde' gebruikers.

3. Klik vervolgens op het vuilbakje naast de gebruikersnaam.

4. Klik op ‘Verwijder’ om de gebruiker permanent te verwijderen.


Gevolgen


1. Houd in gedachte dat je het verwijderen van een gebruiker niet meer kan terugdraaien, in tegenstelling tot het deactiveren ervan. Ook in de ‘Prullenmand’ onder ‘Instellingen’ zullen ze niet meer verschijnen. Mocht je een medewerker in dat geval een nieuw account willen geven, zal je die opnieuw moeten aanmaken.


2. Items die gelinkt zijn aan verwijderde gebruikers zoals bedrijven, timetracking, deals, taken, … blijven beschikbaar in het account. Geen enkele informatie wordt verwijderd. Wel wordt het geanonimiseerd: