Af en toe heeft iedereen wel eens wat vrije dagen nodig. Bij het aanvragen van verlof in Teamleader kan het echter voorkomen dat je de foutmelding 'De tijdsvolgorde is incorrect' krijgt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Welke dat zijn worden in dit artikel uitgelegd.

Verlof kan enkel worden aangevraagd voor een dag die nog niet in een andere plaats in Teamleader als dusdanig werd ingesteld. De volgende instellingen moeten worden gecontroleerd om de foutmelding op te lossen:

• De verlofaanvraag overlapt met een vrije dag of met een deel van een vrije dag die reeds werd ingesteld in het weekschema van de gebruiker (Instellingen > HR > Klik op de blauwe naam van de gebruiker)
  • De foutmelding kan erop wijzen dat je bijvoorbeeld 5 dagen op voorhand verlof probeert aan te vragen, maar dat er in Instellingen > HR een aanvraagtermijn van minstens 7 dagen voor dit verloftype werd ingesteld.

• Het hele bedrijf heeft verlof op die dag. Om dit te controleren ga je naar Instellingen > HR > Sluitingsdagen. Als bv. 20 augustus in het grijs staat gemarkeerd, dan wil dat zeggen dat deze dag reeds als sluitingsdag werd geregistreerd voor iedereen.
  • Het verloftype (Instellingen > HR) dat je wilt gebruiken is niet langer geldig (Geldig vanaf - Geldig tot). Je moet hier een nieuw vakantietype aanmaken dat geldig is voor het nieuwe jaar.
  • De geldigheidsperiode van de algemene vakantietypes kan echter per gebruiker worden overschreven. Wanneer je op de blauwe naam van een gebruiker klikt kom je terecht op hun persoonlijke pagina. Het kan zijn dat het verloftype dat je wilt gebruiken voor deze gebruiker verlopen is. Je moet de periode verlengen om het verloftype weer geldig te maken.
  • De gekozen datum is al ingekleurd in de agenda van de gebruiker, dus de verlofdag werd al aangevraagd of goedgekeurd.

Meer informatie in verband met het instellen van verlof en het aanvragen van verlof kan op onze knowledge base worden gevonden.