In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de meest voorkomende foutmeldingen die je kan tegenkomen bij de integratie tussen Octopus en Teamleader.

• Periode van het boekjaar is afgesloten
  • Dagboek is van het verkeerde type
  • Niet alle dagboeken kunnen teruggevonden worden in de Teamleader Marketplace, maar de setup van de dagboeken is correct in Octopus

Periode van het boekjaar is afgesloten

Mogelijke oorzaken:

• Het boekjaar is al afgesloten in Octopus, wat betekent dat er geen facturen meer aan toegevoegd kunnen worden.
  • De periode (bv. kwartaal of maand) is al afgesloten in Octopus, wat betekent dat er geen facturen meer aan toegevoegd kunnen worden.

Oplossing:

• Heropen het boekjaar (Beheer > Dagboeken > Boekjaar X)
  • Indien mogelijk, heropen de periode (Beheer > Dagboeken > Boekjaar X > Gesloten tot periode /Beveiligd tot periode)
  • De periode "Beveiligd tot periode" en "Gesloten tot periode" zou kleiner moeten zijn (vb. 201901) dan de "Actieve periode" of de periode waarin je wilt boeken (vb. 201902)

Dagboek is van het verkeerde type

Dit is de notificatie die je in Teamleader krijgt:

Oplossing:

• In Octopus, navigeer naar Beheer > Dagboeken
  • Pas het 'Invoer Type' van het dagboek aan naar 'Verkoop Boekingen'. Je kan hier meer informatie vinden.

Niet alle dagboeken kunnen in de Teamleader Marketplace gevonden worden, maar de setup van de dagboeken is correct in Octopus

Oorzaak:

• Als de dagboeken pas recent zijn toegevoegd, dan zullen deze nog niet beschikbaar zijn om opgehaald te worden door de API. Daarom zullen ze niet beschikbaar zijn in de Teamleader Marketplace.

Oplossing:

• In Octopus kan je klikken op Dossier (links bovenaan, let erop dat de juiste account is geselecteerd) en selecteer "Synchroniseer"
  • Op deze manier zullen de dagboeken beschikbaar zijn voor de API.
  • Hierna kan je teruggaan naar de Teamleader Marketplace en nogmaals op LINK DOSSIER klikken.
  • De ontbrekende dagboeken zouden nu beschikbaar moeten zijn in het 'Dagboek Facturen/Dagboek Credit Nota's' menu.