Ben jij een nieuwe Teamleader-gebruiker? Wanneer je Teamleader onder de knie hebt, is het cruciaal om de rest van het team aan boord te krijgen. Enkel dan haal je het meeste uit de tool. Stuur dit artikel door naar elke nieuwe gebruiker om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk van start kunnen.

De basisinstellingen

Persoonlijke instellingen

Nadat je voor het eerst inlogt vul je je persoonlijke instellingen in. Ga naar het gebruikersicoon in de rechterbovenhoek en klik op je naam. Hier kan je een foto toevoegen, je taal selecteren, een handtekening aanmaken, MFA activeren en kiezen of je meldingen via mail wil ontvangen.

Koppel je agenda

Nooit meer afspraken vergeten? Koppel je externe agenda!

Koppel en track je e-mails

Bewaar je inkomende en uitgaande e-mail direct bij het juiste contact of bedrijf door jouw e-mail te koppelen aan Teamleader.

Maak Teamleader mobiel

Met onze mobiele app heb je altijd al je klantgegevens op zak, waar je ook gaat. Contacten beheren, telefoontjes registreren, taken en afspraken inplannen.

Tips and tricks

Vermijd onduidelijkheden

Digitalisatie brengt verandering en vragen met zich mee. Het is belangrijk om het doel en de meerwaarde van digitalisatie te communiceren naar jouw team. Organiseer een teammeeting en zorg ervoor dat jouw team zonder vragen zit en dat alle onduidelijkheden van de baan zijn.

Maak het je team en jezelf makkelijk

Tijdens jouw dagelijkse taken wil je niet constant de leraar uithangen en jouw team wil zich niet steeds de leerling voelen. Attendeer jouw team op de hulpbronnen van Teamleader. Denk hierbij aan de knowledge base vol interessante artikelen en leerrijke video's, onze gratis online producttrainingen en het supportkanaal, waar je terecht kunt met korte vragen.

Geef een demonstratie aan je team

De kracht van Teamleader is pas echt evident als het totaalplaatje bekend is bij de gebruiker. Identificeer de belangrijkste Teamleader workflows voor jouw organisatie en demonstreer dit aan jouw team.

Controleer met regelmaat

Binnen Teamleader streven wij naar continue verbetering van ons product. Dit brengt verandering met zich mee. Controleer daarom met enige regelmaat of er vragen openstaan in het team met betrekking tot Teamleader.

Ons team staat klaar voor jouw team

Het Teamleader team staat altijd klaar voor jou en je team. Zijn er vragen waar jij of je team niet uitkomen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze support of customer success afdeling.

Dat is alles, nu kan heel het team slimmer werken door middel van Teamleader. Kan je meer uitleg gebruiken? Bekijk dan zeker onze Getting Started-artikels.