Nadat je je eerste deal(s) hebt toegevoegd aan Teamleader wil je wellicht graag weten welke informatie je precies kunt terugvinden op de dealpagina. Dit artikel gaat hierop in, evenals op waar je precies een overzicht kunt vinden van je deals per klant.

Bekijk je liever een video? Dat kan, je kunt deze vinden onderaan dit artikel.

Dealoverzicht per klant

Je vindt alle deals die je hebt aangemaakt bij 'Deals' in het linkermenu in Teamleader, maar wanneer je op zoek bent naar een overzicht van je deals per klant raden we aan om naar je contact-of bedrijfspagina te navigeren. Daar kan je het volgende overzicht terugvinden:

Het totale dealbedrag van je deals voor deze klant wordt getoond in de kolom 'Alles', net zoals het aantal deals en het dealbedrag per status (open, aanvaard, geweigerd). Je kunt eenvoudig filteren op deze status door erop te klikken. Per deal krijg je een overzicht van de volgende kolommen:

• De titel van de deal
  • De verantwoordelijke
  • De fase waarin de deal zich bevindt
  • Het bedrag van de deal
  • De status
    • Wanneer je klikt op open deals is ook de beslissingsdatum zichtbaar
    • Wanneer je klikt op aanvaarde deals is ook de datum waarop de deal werd aanvaard zichtbaar
    • Wanneer je klikt op geweigerde deals is ook de datum waarop de deal werd geweigerd zichtbaar, net zoals de verliesreden

Opmerkingen:

• Je kunt eenvoudig deals voor deze klant toevoegen door te klikken op het plusicoontje in de rechterbovenhoek.
  • Deze lijstweergave toont tot 10 deals, maar je kunt doorklikken naar de andere deals met behulp van de onderstaande paginering:

De dealpagina

Als je meer wilt weten over je deal in detail, klik je er gewoon op via het overzicht op de pagina van je klant of via het algemene dealsmenu. Hierdoor kom je op de dealpagina terecht.

Status

De status van je deal is meteen zichtbaar in de rechterbovenhoek: open, geweigerd of aanvaard. Hier kun je snel de status van de deal wijzigen door op één van de knoppen te klikken. Door op de prullenmand (in het rood gemarkeerd) te klikken kun je eenvoudig de deal verwijderen indien nodig.

Details

De details in de linkerbovenhoek geven de volgende informatie over je deal weer:

Dealfases

Aan de rechterkant van de pagina staat de tijdlijn van je deal met je dealfases. Enkel de naam van de fase waarin de deal zich momenteel bevindt wordt weergegeven. Het is mogelijk om opvolgacties aan je deals toe te voegen, waarover je hier meer kunt lezen. De dealfase wijzigen doe je door te klikken op:

1. Een van de bolletjes in je tijdlijn; door met je cursor op een bolletje te gaan staan krijg je de naam van de fase te zien
  2. Verander fase

Volg je deal op

Onder je dealfases kun je je deal verder opvolgen. Door op de knop Acties te klikken kun je verschillende items toevoegen zoals een offerte, een factuur, een abonnement, een project, een orderbevestiging, een bestelbon, een leveringsbon.

Opmerkingen:

• Sommige van deze items zijn enkel beschikbaar in ons Move-of Boost-pakket. Lees er op deze pagina meer over.
  • Je kunt enkel een factuur of een bestelbon voor de deal aanmaken als de deal al werd geaccepteerd.
  • Je kunt enkel een orderbevestiging, leveringsbon of abonnement voor de deal aanmaken als er al een offerte werd gelinkt aan de deal.

Opmerkingen

Door op het potloodje naast 'Opmerkingen' te klikken kun je wat meer (interne) informatie over de deal geven. Hou er rekening mee dat er geen shortcode voor dit veld beschikbaar is. Je kunt deze opmerkingen dus bijvoorbeeld niet op een offerte laten weergeven.

Files

Bij de 'Files' kun je een overzicht vinden van de bestanden die aan je deal werden toegevoegd (offerte, orderbevestiging, leveringsbon, algemene bijlagen,...). Je kunt er gemakkelijk een bestand naartoe slepen om het toe te voegen, of je kunt op de knop Upload een bestand of de plusknop klikken.

Geschiedenis

Onder de opvolging van je deal staat de geschiedenis van je deal. Dit zijn alle activiteiten die met de deal verband houden. Klik op + Notitie toevoegen om een notitie toe te voegen aan je deal en gebruik het @-symbool om een collega in je notitie te taggen.

Bekijk de volgende video voor meer informatie over de dealpagina: