Wil je meer dan één persoonlijk e-mailadres in je Teamleader-account gebruiken? Dan zijn de alternatieve e-mailadressen die je via je persoonlijke profielpagina kan instellen de oplossing voor jou! Ontdek in dit artikel hoe je deze kunt toevoegen.

Alternatieve e-mailadressen toevoegen

Volg deze stappen om alternatieve e-mailadressen toe te voegen:

1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek in Teamleader
  2. Klik op mijn profiel
  3. Klik naast 'Alternatieve e-mailadressen' op de om de e-mailadressen toe te voegen.

Alternatieve e-mailadressen verifiëren

Je primaire e-mailadres (dit is het e-mailadres dat aan je gebruiker is gelinkt) moet een uniek e-mailadres zijn. De alternatieve e-mailadressen die je toevoegt, hoeven niet uniek te zijn; dit betekent dat meerdere gebruikers hetzelfde e-mailadres in hun account als alternatief e-mailadres kunnen toevoegen. Let wel: het e-mailadres moet geverifieerd worden voor iedere individuele gebruiker:

• Naast elk toegevoegd e-mailadres zal een mail verstuurd worden met een link.
  • Om de verificatie te voltooien, klik je op de link in de e-mail. Deze link is voor 72 uur geldig. Als je het e-mailadres niet op tijd verifieerde:
    • Verwijder het e-mailadres uit de 'Alternatieve e-mailadressen' door op het vuilnisbakje ernaast te klikken
    • Voeg het alternatieve e-mailadres opnieuw toe; de verificatie e-mail zal opnieuw verstuurd worden
  • Nadat je op de link hebt geklikt, is het tijd om je aan te melden in Teamleader
    Opmerking: als meerdere gebruikers hetzelfde e-mailadres als alternatief e-mailadres willen gebruiken, dan moet elke gebruiker op de link klikken en dit elk afzonderlijk in Teamleader registreren.
  • Het verificatieproces is nu afgerond.

Na de verificatie kan je het e-mailadres in de dropdown selecteren wanneer je uitnodigingen voor afspraken, gewone e-mails en offertes verstuurt.

Je kan ook één van de alternatieve e-mailadressen als je primaire e-mailadres instellen, waarover later in dit artikel meer.

Standaard uitgaand e-mailadres

Je kan ook aangeven welk van je e-mailadressen als standaard uitgaand e-mailadres moet worden geselecteerd bij het versturen van e-mails uit Teamleader. Zo hoef je je e-mailadres niet steeds in de dropdown te wijzigen:

1. Ga naar Mijn profiel
  2. In 'E-mailadressen' zie je het label 'Standaard uitgaand e-mailadres' staan naast je e-mailadres
  3. Klik op de drie puntjes naast een van je e-mailadressen
  4. Kies voor Maak standaard uitgaand e-mailadres

Dit is handig wanneer je e-mails verstuurt vanuit een ander e-mailadres dan je persoonlijke e-mailadres. Bijvoorbeeld wanneer alle gebruikers in je bedrijf e-mails willen versturen vanuit hetzelfde e-mailadres (en het alternatieve e-mailadres gedeeld wordt).

Opmerkingen:

• Enkel e-mailadressen die geverifieerd werden kunnen als standaard uitgaand e-mailadres worden ingesteld
  • Het standaard uitgaand e-mailadres zal worden geselecteerd in de dropdown van de verzender bij het verzenden van e-mails behalve voor items die worden verzonden vanuit het bedrijfsentiteit-e-mailadres (zoals facturen,...)
  • Een ander alternatief e-mailadres kan steeds geselecteerd worden in de dropdown bij het verzenden van je e-mail

Whitelabeling

Als je meerdere e-mailadressen met een andere domeinnaam hebt, dan moet je ieder domein afzonderlijk whitelabelen. Als je de domeinen niet whitelabelt, dan is het e-mailadres van de zender 'email@teamleader.be'. Let wel:

• De naam in preview van de ontvanger van je email is nog steeds de naam van de persoon die de mail verstuurt
  • De antwoorden op deze mail zullen naar het primaire adres van de verzender gestuurd worden

Whitelabeling gebeurt op accountniveau, niet op gebruikersniveau. Wanneer verschillende gebruikers '@teamleader.eu' als e-mailadres hebben, dan moet het domein slechts eenmaal gewhitelabeld worden.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over whitelabeling en hoe je dit in Teamleader kan instellen.

Een ander primair e-mailadres kiezen/e-mailadres van de gebruiker veranderen

Wat als je een ander primair e-mailadres wil instellen of je huidige e-mailadres wil aanpassen?

Dan moet je deze stappen volgen:

1. Ga naar "E-mailadressen"
  2. Naast je primaire e-mailadres, klik je op de drie puntjes
  3. Klik op Wijzig primair e-mailadres en vul een ander e-mailadres in
  4. Verifieer het e-mailadres via je inbox zoals eerder in het artikel beschreven
  5. Eén van je alternatieve e-mailadressen als primair kiezen?
    • Klik op de drie puntjes naast het alternatieve e-mailadres en kies wijzig naar primair. Let wel: een e-mailadres dat niet uniek is kan je niet als primair e-mailadres instellen.