We zullen stoppen met de ondersteuning van Internet Explorer 11 (IE11) als browser voor Teamleader Focus vanaf 01/09/2020. Als je op dit moment gebruik maakt van IE 11, dan moet je overschakelen naar een andere browser om toegang te blijven hebben tot je Teamleader Focus-account. Als je verplicht bent een Microsoft-product te gebruiken, dan raden we je aan over te schakelen naar Microsoft Edge.

In dit artikel lees je meer over waarom we deze beslissing hebben gemaakt, wat dit betekent voor jou als Teamleader Focus-gebruiker en wat je moet doen.

Waarom?

Ooit was Internet Explorer voor een lange tijd de populairste browser, maar dit is al even niet meer zo. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom we ophouden IE11 te ondersteunen:

• Microsoft Edge verving IE 11 als de standaardbrowser voor Windows in 2015. Sindsdien zijn er geen grote updates meer gebeurd voor IE11. Dit betekent dat IE11 kwetsbaarder is voor beveiligingsproblemen in vergelijking met andere browsers die we ondersteunen.
  • IE11 heeft een grote technische achterstand met andere browsers en ondersteunt minder moderne webbrowser functionaliteiten. Hierdoor kunnen we voor jou niet de beste Teamleader Focus-ervaring ontwikkelen.
  • Onregelmatigheden voor IE11 vermijden en oplossen neemt veel tijd in beslag aangezien ze enkel voorkomen voor deze specifieke browser. De beste Teamleader Focus-ervaring voor je ontwikkelen gaat heel traag wanneer je ook rekening moet houden met IE11.
  • Slechts een klein percentage (minder dan 3%) van alle internetverkeer gebruikt Internet Explorer. Specifiek voor Teamleader Focus zien we zelfs een nog lager gebruik (minder dan 2%) en dit daalt maand per maand.

Door IE11 niet langer te ondersteunen, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in een veilige en werkende Teamleader Focus-omgeving kan werken terwijl onze ontwikkelaars de nieuwste functionaliteiten zonder problemen kunnen introduceren.

Wat gaat er gebeuren?

Op 1 september 2020 zal Teamleader Focus niet langer toegankelijk zijn via IE11. Aangezien we geen onregelmatigheden voor deze browser zullen oplossen of nieuwe features er voor aanpassen, blokkeren we vanaf dan de toegang tot Teamleader Focus via deze browser. Om toegang te hebben tot Teamleader Focus, zal je een andere browser moeten gebruiken.

Wat moet ik doen?

We raden je aan om zo snel mogelijk over te stappen naar één van de door ons ondersteunde browsers, zodat de overstap vlot kan verlopen. We raden de volgende browsers aan: