Als je vaak gelijkaardige offertes aanmaakt, kan je ze in Teamleader Focus kopiëren vanaf een bestaande offerte, of je kan een bestaande offerte kiezen wanneer je een nieuwe offerte aanmaakt. Lees er hier alles over!

Kopieer een offerte vanaf een bestaande offerte

Je kan een offerte kopiëren vanaf een bestaande offerte op twee manieren: via de offertepagina of via de dealpagina.

Vanaf de offertepagina

1. Klik op de 3 puntjes in de header van de offerte
  2. Kies voor Offerte kopiëren

3. Wat het veld 'Deal' betreft heb je drie opties:
    • Kopieer de offerte naar dezelfde deal. Zo heb je meerdere offertes per deal. Dit is handig wanneer je verschillende opties van dezelfde opportuniteit aan je klant wil aanbieden.
    • Kopieer je offerte naar een andere, al bestaande deal
    • Kopieer je offerte naar een nieuwe deal door te klikken op +Nieuwe deal

Vanaf de dealpagina

1. Naast 'Volg je open deal op' klik je op de drie puntjes naast je offerte
  2. Kies Kopiëren

3. Nu heb je drie opties wat het veld 'Deal' betreft (zie hierboven vermeld).

Kopieer een offerte wanneer je een nieuwe offerte maakt

Wanneer je een offerte aanmaakt zullen we je eerst de volgende vraag stellen:
"Wil je je offerte liever baseren op een bestaande offerte?"

• Wanneer je regelmatig dezelfde soort offertes maakt, hoef je dus niet steeds elke offerte van nul opnieuw te beginnen.
  • Klik op Bestaande offerte gebruiken. In het volgende scherm kan je dan de offerte kiezen die de basis moet vormen voor je nieuwe offerte.

Opmerking

Andere informatie wijzigen tijdens het kopiëren (zoals een bulk update van je productprijzen, btw-tarieven etc.) is niet mogelijk. Alles van de originele offerte zal worden gekopieerd.

Een offerte kopiëren versus een offerte opslaan als template

Het blijft ook nog steeds mogelijk om een offerte op te slaan als template. Functioneel gezien is er niet zo'n groot verschil tussen het kopiëren van een offerte of het opslaan van een offerte als template.

Maar:

• Zelfs na het aanmaken van je deal kan je er nog voor kiezen om te kopiëren vanaf een bestaande offerte wanneer je een nieuwe offerte voor de deal aanmaakt. Wanneer je echter een offerte aanmaakt uit een template moet je deze beslissing maken vóór je de deal aanmaakt.
  • Een groot voordeel van het kopiëren van offertes is dat je niet steeds een nieuwe template moet aanmaken voor elke kleine variatie van je offerte. Deze variaties zullen bovendien niet worden opgeslagen in je instellingen zodat ze je Teamleader Focus-account niet vervuilen.